Recension A Good Day to Die Hard GG

John McClane åker till Ryssland för att stötta sin son under en rättegång men istället dras de in i en actionfylld jakt där inget är som det verkar…
Det som är bra med denna film är att man får precis det man förväntar sig när det gäller one-liners, pang pang och hårda snubbar. Det som är mindre bra är att det är allt man får, finkänsligheten som fanns i de äldre filmerna är som bortblåst och manuset känns ganska tunt…

Filmen är regisserad av John Moore, som även har regisserat ”Behind Enemy Lines” och ”Max Payne”. I A Good Day to Die Hard känns det verkligen som att han har valt att göra en ren och skär actionfilm och förutom Bruce Willis så ser vi bla Jai Courtney och Yuliya Snigir i huvudrollerna.

Det som gör att den här filmen inte är lika bra som de första tre är (enligt min mening) följande:
För det första så tycker jag att det är lite tråkigt att man från och med film nr. fyra har valt att gå ifrån det som jag tycker är Die Hard-filmernas ”signum”: John McClane är isolerad på en plats och kämpar mot ett gäng terrorister som har en bra plan (och en annan funktion än att bara dö på film)…
I första filmen var de i en skyskrapa-check, i andra filmen på en flygplats-check och film nummer tre utspelade sig i New York, dock så är detta en större yta men jag fick ändå känslan av att de var isolerade.

För det andra så fick jag ingen större känsla för antagonisten i filmen, utan här kändes det mest som att han var med i filmen för att det skulle finnas gubbar att skjuta, han går inte att jämföra med varken Jeremy Irons eller Alan Rickman.

Nej på grund av att det saknades ett nytänk så får den här filmen endast 2 G:n, men med detta sagt så vill jag bara påpeka att jag inte alls var besviken när jag gick ut från bion. Att jag inte var besviken berodde dock endast på att jag var sugen på att se en actionfylld film, med Bruce Willis, och ett manus som inte krävde allt för mycket tänkande och analyserande. 

Det flirtades även lite med Die Hard-fansen, med hjälp av scener/foton tagna mer eller mindre direkt ur den första filmen och det var helt ok, men enligt mig var det lite för lite, lite ”för sent”…

 

Die hard 1Die Hard 1, 1988

Die hard 2Die Hard 2, 1990Die hard 3Die Hard 3, 1995 With a VengeanceDie Hard 4Die hard 4.0, 2007

Die Hard 5Die Hard 5, 2013 A Good Day to Die Hard

4 svar

  1. Everything is very open with a precise clarification of the challenges. It was really informative. Your site is very helpful. Thank you for sharing!

  2. After looking into a few of the articles on your web site, I truly appreciate your way of writing a blog. I added it to my bookmark website list and will be checking back soon. Take a look at my web site too and tell me your opinion.

  3. I’m impressed, I must say. Seldom do I come across a blog that’s equally educative and entertaining, and without a doubt, you have hit the nail on the head. The issue is something that not enough men and women are speaking intelligently about. I am very happy I came across this in my search for something regarding this.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *