Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Recension Django Unchained GGGG

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

samuel-l-jackson-django-unchained-closeup-16x9

Prisjägaren doktor King Schultz rekryterar slaven Django för ett uppdrag… De båda männen blir vänner och King Schultz bestämmer sig för att hjälpa Django att frita hans fru, som är slav hos en plantageägare.
Detta är en bra film. Den är precis som en Westernfilm regisserad av Tarantino ska vara, både på gott och ont…

Jag har velat se den här filmen länge och jag blev verkligen inte besviken. Filmen är regisserad av Quentin Tarantino som bland annat har regisserat ”Pulp Fiction”(en riktig klassiker), ”Inglorious Bastards” och ”Kill Bill vol. 1, 2”
Om man gillar Tarantinos andra filmer (vilket jag gör) så blir man inte besviken. ”Django Unchained” innehåller alla de små sakerna som jag tycker kännetecknar Tarantinoregi, snabba oväntade klipp och riktigt bra dialog.

I rollerna ser vi bland andra: Jamie Foxx, Samuel L Jackson, Christoph Waltz och Leonardo DiCaprio och alla är heelt suveräna! De två som jag tycker sticker ut är Samuel L Jackson och Leonardo DiCaprio. De spelar inte riktigt de typer av roller de brukar spela och ändå gestaltar de sina karaktärer riktigt bra!
Christopher Waltz fick en Oscar för denna rollen och han är också jättebra. Det är dock lite samma typ av karaktär som i ”Inglorious Bastards”, som han också fick en Oscar för, så det kändes inte lika unikt som med de andra ovannämnda skådespelarna.

Då är frågan: Varför får inte den här filmen 5 G:n?
Det som talar för filmen är som sagt regin, manuset, skådespeleriet, ja egentligen allt…
Men det finns en hake i filmen och det är slutet…
Jag tycker att filmen spårar ur de sista 25 minuterna och om jag hade fått bestämma hade jag gjort upplösningen lite kortare och tonat ner hela ”Tarantinogrejen” en aning.
Fram till de sista minuterna så var allting sådär välgjort och lagom överdrivet men sen spårade det tyvärr…

Jag gillade filmen skarpt, men det räckte inte riktigt till en 5:a.

tumblr_mdi2rlbwBH1qjfas6o1_1280

 

 

5 svar

  1. Hi Ardis.
   I am really glad you like the site.
   If you have any remarks, please let me know.

   Br Gunnar Hamberg

 1. I was very pleased to uncover this page. I want to to thank you for ones time for this particularly fantastic read!! I definitely enjoyed every bit of it and i also have you book-marked to look at new things in your blog.

 2. Having read this I believed it was extremely enlightening. I appreciate you taking the time and energy to put this short article together. I once again find myself spending a lot of time both reading and posting comments. But so what, it was still worth it!

 3. Aw, this was an exceptionally nice post. Taking a few minutes and actual effort to make a good article… but what can I say… I hesitate a lot and don’t seem to get anything done.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *