DVD Recension Laxfiske i Jemen GGG+

Laxfiske

En rik oljeshejk anlitar en konsult för att införa laxfiske i hans hemland.
Konsulten anlitar i sin tur en stolpig och lite krass flugfiskeexpert och de tre personerna börjar tillsammans arbeta på vad som verkar vara en omöjlig uppgift!
Detta är en variant av romantisk komedi som enligt mig skiljer sig en del från de övriga i samma genre…

Filmen är regisserad av Lasse Hallström (!) som bland annat regisserat ”Hachiko” (en sann och gripande historia om en hunds vänskapsband med sin husse) och ”Gilbert Grape” (ingen beskrivning krävs 🙂 ). 
Jag tycker verkligen att ”Laxfiske i Jemen” känns som en Lasse Hallström-film, på ett positivt sätt. Filmen är väldigt söt och den blir lite sådär smörig, precis som hans tidigare filmer. 
I rollerna så ser vi Ewan McGregor, Emily Blunt och Amr Waked och de är alla lysande i sina prestationer.

Det var faktiskt efter att jag sett ”The impossible” (se tidigare recension) som jag kände att jag ville se mer av Ewan McGregor. Här har vi en skådespelare som jag tycker är bra i alla filmer han medverkar i och det inkluderar ”Laxfiske i Jemen”.
Filmen innehåller en del fiffiga skämt och bra dialog.
Även det lite politiska sidospåret med presidenten som inser möjligheten till bra PR mellan England och den ”muslimska världen”, fyller en funktion och historien kryddas ytterligare av färgstarka och roliga karaktärer.

Anledningen till det ”låga” betyget trots all ros, är för att jag ändå bara upplevde denna film som en romantisk komedi och det lämnas inte så mycket utrymme för nytänkande.
Som sagt så är det en bra film och jag gillar den, men den är lite förutsägbar och då spelar det ingen roll att samtliga skådespelare och regissören är lysande.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *