Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Recension Lincoln GGGG+

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Abraham LincolnAbraham Lincoln

lincoln-daniel-day-lewisDaniel Day Lewis som Abraham Lincoln

Under det amerikanska inbördeskriget så kämpar Amerikas president med att få igenom ett lagförslag, ett lagförslag som ska förbjuda slaveriet i hela landet…
Det här är en mycket välgjord/spelad film, dock så tycker jag att den var lite seg. 2h 40min och mycket dialog.

Regissör är Steven Spielberg (som inte behöver någon närmare presentation :)).
I rollerna ser vi Daniel Day Lewis, Sally Fields och Tommy Lee Jones och alla är helt fantastiska! Man märker att skådespelarna är väl insatta i sina karaktärer och det verkar ligga mycket tankeverksamhet bakom rolltolkningarna. Steven Spielberg har i flera intervjuer berättat om hur han ”uppvaktade” Daniel Day Lewis för få honom att tacka ja till denna roll och när han väl gjorde det, var det med orden: ”ok men ge mig ett år så att jag kan förbereda mig och gå in i rollen”, vilket Spielberg gick med på. 

I och med att filmen fokuserar på politiken kring ett lagförslag, så upplevde jag den som lite seg (jag till och med somnade till i ett par minuter i början :)). Utöver det så finns en annan anledning till att den inte får full pott och det är att jag saknar dynamik i filmen (med dynamik så menar jag här lite mer ”fart och fläkt”).

Om ni vill se en film som är välgjord, välspelad och djup så rekommenderar jag er verkligen att se denna! Ha bara i åtanke att den är lång och med massor av dialog.

(Daniel Day Lewis var enligt mitt tycke heelt klart värd sin Oscar för bästa manliga huvudroll!)

7 svar

  1. After research just a few of the blog posts on your web site now, and I actually like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website checklist and will probably be checking back soon. Pls try my web site as nicely and let me know what you think. [url=http://allmyart.socialgo.com/members/profile/206/blog-view/you-should-evaluate-the-policy-moreover-christian-louboutin-relation-to-use-up-to-now-making-use-of-this-site-_1607.html]Maureen[/url]

  2. Good site you’ve got here.. It’s difficult to find high-quality writing like yours nowadays. I seriously appreciate people like you! Take care!!

  3. After exploring a number of the articles on your web page, I honestly appreciate your way of writing a blog. I book-marked it to my bookmark site list and will be checking back soon. Please visit my web site as well and let me know what you think.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *