DVD Recension The Amazing Spiderman GGG

Amazing spider manPeter Parker är en utmobbad ”high school”-student. Som de flesta tonåringar försöker han att komma underfund med vem han är och hur han blev den han är idag…

2002 kom den första filmatiseringen av Spider Man (i modern tid), 2004 kom uppföljaren (som jag tycker är den bästa) och 2007 kom den tredje filmen. Sedan dess har jag tillsammans med många andra, väntat på den fjärde filmen i serien, men efter många turer fram och tillbaka bestämde man sig för att göra en ”reboot” och inte fortsätta i trilogins spår.
Hela casten byttes ut, förutom Stan Lee som har en liten scen även i denna film:).

För regin står Marc Webb, som bland annat tidigare regisserat ”500 Days of Summer” (vilken för övrigt innehåller ett av mina favoritcitat som avslöjas i en senare recension :)). Peter Parker spelas nu av Andrew Garfield, Gwen Stacy av Emma Stone och dr. Curt Connors/Lizard spelas av Rhys Ifans.

Överlag så känns filmen välgjord. Både skådespeleriet och effekterna är riktigt bra. Filmen gör sig även helt ok i 3D. De försöker göra denna film mer lik serietidningen och mer vetenskaplig, till exempel så bygger Peter Parker sina ”nätskjutare” själv, men utöver det så var det inte så mycket som var ändrat och tyvärr så blir det inte en favorit… Den liknar allt för mycket de tre tidigare filmerna och kom alltför tätt inpå. Det känns helt enkelt inte motiverat att göra denna ”reebot”. Jämför då med t.ex. Batmantrilogin som kom mellan 2005-2012, där man valde att ”reebota” fyra filmer från 80- och 90talet. De nya filmerna gjordes utifrån frågeställningen ”hur blev Batman Batman”, vem är egentligen mannen bakom masken och vad drev honom att skapa sitt alterego. Spindelmannen blir ju Spindelmannen genom ett bett från en radioaktiv spindel… det finns inte så många sätt att skildra det på.

Jag rackar inte ner på filmen, den var intensiv och spännande men just nu känns det som att de äldre filmerna är närmare en ”Batman-saga-succe” än den här.
Uppföljare kommer 2014…

Spiderman-Wallpaper-the-amazing-spider-man-2012-31480798-1600-900

7 svar

 1. An interesting discussion is worth comment. I do think that you ought to write more about this subject matter, it might not be a taboo matter but typically people don’t discuss these issues. To the next! Best wishes!!

  1. Hi Carey!
   Very good points!
   I will keep them in mind in the future, thank you for the input.

   Best Regards!
   Gunnar

 2. Having read this I believed it was really informative. I appreciate you spending some time and effort to put this short article together. I once again find myself personally spending a lot of time both reading and leaving comments. But so what, it was still worth it!

 3. Spot on with this write-up, I absolutely believe this website needs far more attention. I’ll probably be returning to read through more, thanks for the info!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *