DVD Recension Arbitrage GGGG-

arbitrage2012bluray720p
Den 60-åriga miljardären Robert Miller gör allt i sin makt för att sälja sitt affärsimperium. En kamp mot klockan och mot gamla oförrätter som hotar att omkullkasta hela hans liv. En plötslig händelse ställer hela situationen på sin spets och tvingar honom att ta drastiska beslut om vilken man han vill vara, inför sin familj, sitt företag och sig själv.
Den här filmen var spännande och intensiv rakt igenom.

Filmen är regisserad av Nicholas Jarecki som tidigare regisserat kortfilmen ”The Weight”, och dokumentärfilmen ”The Outsider”.
I rollerna ser vi bl.a Richard Gere, Susan Sarandon och Tim Roth.

Det har ju kommit ett par filmer tidigare där handlingen kretsar kring finansvärldens fram och baksidor och ett par av dem har varit helt ok, för att inte säga riktigt bra. Ett exempel är ”Margin Call”. Jag tycker att ett vanligt misstag i den här typen av filmer, är att de ofta kastar ut en massa  fack-termer och bransch-specifika uttryck, som gör att man som åskådare inte har en chans att hänga med, om man inte läst till ekonom… Den här filmen led dock inte av det problemet.

Filmen höll ett högt tempo redan från början och även om ”plotten” inte avslöjades förrän en bra bit in i filmen, så fördes handlingen framåt av de olika dilemman som huvudkaraktären ställs inför. 

Skådespelarmässigt så tycker jag att Richard Gere passar för den här typen av karaktär. Det passar honom att spela ”kostymkille med massa pengar”,det gjorde det redan i ”Pretty Woman” :). Susan Sarandon är också riktigt bra och spelar en tillsynes naiv fru, som sedan visar att hon lärt sig ett och annat trick utav sin man…

Filmen var alltså bra (!) och som regissör ska man vara grymt nöjd om man debuterar med en såhär bra långfilm!

screenshot_00001

7 svar

 1. Pingback: Joanna
  1. Hi Joanna.
   I am not really sure what you mean, can you please be a little more specific?

   Br Gunnar Hamberg

 2. You made some decent points there. I checked on the net for more info about the issue and found most people will go along with your views on this website.

  1. Hi Rosetta.
   Thank you for your input.
   If you decide to see the movie, please let me know whatever you think.

   Br Gunnar

 3. This is the right site for everyone who would like to understand this topic. You realize a whole lot its almost hard to argue with you (not that I really will need to…HaHa). You definitely put a brand new spin on a topic that has been discussed for a long time. Excellent stuff, just excellent!

 4. Greetings, There’s no doubt that your website might be having internet browser compatibility issues. Whenever I take a look at your website in Safari, it looks fine however when opening in IE, it’s got some overlapping issues. I just wanted to give you a quick heads up! Apart from that, excellent blog!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *