DVD Recension Sarahs Nyckel GGGG+

55370

Journalisten Julia ombeds att skriva ett reportage inför 60-årsdagen av ”Vel’ d’Hiv”, då en massiv och skoningslös ”insamling” av judar ägde rum i Frankrike.
Efter en tids efterforskning märker hon att hennes familj har en mörk koppling till denna dag, en hemlighet som varit begravd i 60 år…
En mycket välspelad film där det inte finns mycket att klaga på.I rollerna ser vi bland andra: Kristin Scott Thomas, Melusine Mayance och Aidan Quinn.

Denna film är så fantastiskt klippt (regi Gilles Paquet-Brenner), scenerna växlar mellan dåtid och nutid på ett snyggt och smart sätt. Suget efter att få reda på hur det ska gå växer sig större och större! Skådespeleriet är också oklanderligt och det faktum att man i filmen till största delen pratar franska är bara positivt (annars kan jag ibland tycka att det är svårt att uppleva intensitet i filmer där jag inte förstår språket).
”Sarahs Nyckel” har verkligen många delar som jag tycker att en bra dramafilm ska innehålla.

Det som gör att den ändå inte når upp till fem G:n, är längden. Jag hade faktiskt kunnat tänka mig minst 20 minuter till, för att ytterligare förstärka vissa scener, eller för att gå in mer på detaljer. 1h och 43min. kändes faktiskt lite kort för den här filmen.

rafle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *