Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

DVD Recension Lawless GGG+

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

1 Feb Lawless

Bröderna Bondurant försörjer sig genom att smuggla ”hembränt” under den stora depressionen i USA. I en laglös värld där maffian styr, lever de tre bröderna ett avskilt och okomplicerat liv. Allt förändras dock ögonblickligen när en korrumperad åklagare får upp ögonen för deras verksamhet och begär en del av kakan…

Filmen är rå och hård, som jag tycker att maffiafilmer ska vara och skådespeleriet är bra. Dock så känns det inte som att den riktigt lyfter. När den är slut så hade jag velat ha mer, t.ex. så tycker jag att det är synd att man bara släpper vissa sidohistorier och karaktärer som jag gärna skulle ha sett/hört mer av.

Detta är en sann historia baserad på en bok skriven av Matt Bondurant, Jack Bondurants barnbarn (Jack Bondurant spelas här av Shia Labeouf). Om det är det så att de faktiskt följt historien till punkt och pricka, så förklarar det lite av kritiken i föregående stycke.

Filmen är regisserad av John Hillcoat, som tidigare har regisserat filmer som t.ex. ”Vägen” (med Viggo Mortensen) och ”The Proposition”. Huvudrollsinnehavarna är bl.a Shia Labeouf, Tom Hardy, Gary Oldman, Guy Pearce och Jessica Chastain. De är riktigt bra allihop.
Det är extra kul att se Shia Labeouf spela en karaktär som är lite mer ”laid back” och ”cool” än de roller han tidigare gestaltat.  I t.ex. ”Transformerstriologin” och den senaste ”Indiana Jones”-filmen upplevde jag att han var väldigt ”speedad” och ”flaxig”. Här gör han istället en mer mogen roll som ger honom mer utrymme som skådespelare.

Lawless är en bra ”maffiafilm”. Här blandas skildringar av vardagssysslor med råa scener där en brutal och hänsynslös mentalitet uppvisas. Eftersom många filmskapare i denna gener väljer att skildra samma typ av grymhet (jag tänker t.ex. på hästhuvuden i sängar) kanske det faktiskt var denna verklighet som rådde för människorna inom ”maffia-kulturen”.

 

Ett svar

  1. There is certainly noticeably a bundle to know about this. I assume you created certain good points in capabilities also.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *