Recension Jack the Giant Slayer GG+

da70eed8c34da194c544a427a84575c7

När Jack säljer sin häst och vagn så får han, istället för pengar, ett par magiska bönor. Bönorna visar sig vara frön från vilka lååånga stjälkar växer upp. För att rädda rikets prinsessa tvingas Jack klättra upp för en av stjälkarna. Han kommer då till jättarnas värld, där ett krig mellan jättar och människor blossar upp.
Filmen är ganska ljummen på alla sätt och vis…

”Jack the Giant Slayer” är regisserad av Bryan Singer, som bl.a tidigare regisserat ”The Usual Suspects” och ”Superman Returns”.
Huvudrollerna spelas av bl.a: Nicholas Hoult, Eleanor Tomlinson, Ewan McGregor och Stanley Tucci.

Anledningen till att jag såg den här fillmen var att förhandsvisningen av ”Jakten”, som jag egentligen skulle ha sett, ställdes in p.g.a tekniskt fel. Efter en timmes väntan på en teknisk lösning som aldrig kom, fick jag och vännen jag skulle sett filmen med, gratisbiljetter till valfri film. Efter vår långa väntan kände vi nu för att se en film som:
a: inte var för lång
b: inte började för sent
c: inte var alltför komplex.
”Jack the Giant Slayer” kändes som en sådan film och vi hade rätt, den uppfyllde alla punkterna ovan.

Något som jag dock inte väntat mig, men som jag tyvärr tyckte, var att filmen kändes som en barnfilm gällande miljöer, kläder och vissa karaktärer. Den påminde mig en del om ”Narnia: Häxan och Lejonet”, från 2005. Inget ont om barnfilmer, men p.g.a. trailern och regissören hade jag här åtminstone väntat mig en ”ungdomsfilm”.
Skådespelarlistan såg gedigen ut på pappret, men det kändes tyvärr inte som att det fanns utrymme för att utveckla karaktärerna, allt blev ganska överspelat och teatraliskt.
Gällande effekterna så var de ok, men inte så mycket mer. Jag upplever ofta att det vid animering av människor/jättar blir mer påtagligt att det är” fake”, än om man animerar t.ex rymdskepp och andra fordon, så var den även i den här filmen.

Alla dessa faktorer ihop gör att filmen känns osammanhängande och utdragen (men som jag poängterade innan så fick vi precis det vi ville ha 🙂 ).

Jack The Giant Killer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *