DVD Recension Argo GGGG

ARGO Ben-Affleck-Tate-Donovan-and-Scoot-McNairy-in-Argo

En film baserad på verkliga händelser från 70 talet, då den amerikanska CIA-agenten Tony Mendez genomförde en minst sagt ”udda” operation för att evakuera sex amerikanska diplomater ut ur Iran.
Filmen fick i år tre oscarsstatyetter i ganska tunga kategorier. Tyckte jag att den nådde den upp till förväntningarna?…tja, nästan.

Regissör och huvudrollsinnehavare är Ben Affleck, som på senare tid har gjort många bra rollprestationer och även stod för regin till ”The Town”, som enligt mig är en mycket bra film.
I övriga roller ser vi bl.a Tate Donovan och John Goodman.

Tyvärr så hann jag aldrig se den här filmen på bio, så när jag nu skulle se den på DVD så hade mina förväntningar hunnit bli väldigt höga… Vid sådana tillfällen är jag alltid rädd för att bli besviken, men det blev jag inte här.
Det fanns två riktiga styrkor med filmen:
1 – De hade verkligen lyckats med att få filmen att kännas ”gammal” genom att väva in autentiska bilder vid väl valda tidpunkter. På detta sätt fick man känslan av rätt tidsepok.
2 – ”Argo” var verkligen spännande rätt igenom! Den var välspelad och hade en bra dialog och tack vare bra regi upplevdes även scenerna utan dialog som väldigt intensiva.

Det som drog ner betyget något för mig, var att man inte fick veta så mycket om karaktärernas relationer och bakgrundshistorier. Jag hade inte haft något emot att få lära känna dem lite mer, för att bli ännu mer engagerad i deras situation. Jag hade även önskat lite mer utförliga scener kring vissa händelser i filmen, t.ex. hur de sex individerna hamnade hos den Kanadensiske ambassadören och hur hans tankar gick kring riskerna med att släppa in dem.
Men kanske valde man att göra avkall på dessa detaljer för att få filmen att bli så intensiv och spännande som den blev.

Sammanfattningsvis så var filmen ändå väldigt bra!

2 svar

    1. Ja jag tyckte också att den var bra och helt klart värd nomineringen.
      Men jag hade velat ”lära känna” alla karaktärer lite mer…:) då hade filmen varit självklar för mig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *