DVD Recension Killer Joe GGG+

KillerJoe_2010.11.08_Day01of28_MG_6977.jpg

Chris Smith´s liv är i fara, allt på grund av en skuld på 6000 dollar…
För att klara sig ur situationen så kontaktar han ”Killer Joe”, en korrupt polis med ett minst sagt motsägelsefullt extraknäck som lönnmördare. Chris anlitar ”Killer Joe” för att mörda sin egen mamma och använda hennes livförsäkring för att betala tillbaka den stora skulden. 
Den här filmen var bra och riktigt skruvad. Matthew McConaughey var riktigt bra.

Filmen är regisserad av, ingen mindre än William Friedkin, som även står för regin till bl.a ”Exorcisten” och ”The Hunted”.
Huvudrollerna spelas av: Matthew McConaughey, Juno Temple, Emile Hirsch, Thomas Haden Church och Gina Gershon.
Filmen är välspelad och välcastad, alla passar verkligen för sina roller. Förutom Matthew McConaughey tycker jag att Juno Temple utmärker sig särskilt.

I ”Killer Joe” har man lyckats fånga känslan av att de lever i slummen och det skriker verkligen ”Trailor-trash” om alla inblandade.
Miljön och tempot påminner mig om ”Winters Bone”, även om det är en helt annan typ av film.
Filmen är 1h 30min, men jag upplever den som längre, på ett positivt sätt. Vissa scener är väldigt obehagliga med tryckt stämning och i dem så känns det verkligen som att tiden står still.

Jag gillade den här filmen. Det enda som förbryllade mig var slutet… Fram till de sista minuterna så var allt jättebra, stämningen, dialogen och skådespeleriet, men sen hände något som inte föll mig i smaken och det är därför filmen får en stark 3:a istället för en stark 4:a

killer-joe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *