DVD Recension Taken 2 GG+

6 Feb Taken 2

Den pensionerade CIA-agenten Bryan Mills åker med sin familj till Turkiet för ett kort jobb och sedan några dagars semester…
Hans gamla fiender har dock inte glömt honom och snart förvandlas semestern till en katt och råtta-lek genom hela Istanbul.
Den här filmen var precis så som jag hade tänkt mig, men med det sagt inte så BRA som jag tänkt mig…

Det här är ju uppföljaren till ”Taken”,  en film som jag upplevde som en ”underhållande actionfilm”. Det fanns vissa kreativa inslag, men allt gick i allmänhet lite för snabbt och lätt för att göra handlingen helt trovärdig. Men som sagt, en underhållande film som passar bra på en Söndagskväll.

Tyvärr så måste jag säga att ovan beskrivning även passar in på ”Taken 2”. Den enda skillnaden är att ”Taken 2” känns ännu mer överdriven och strået mer orealistisk.
Familjemedlemmarna spelas av Liam Neeson, Maggie Grace och Famke Janssen, vilka alla är trovärdiga och bra. Även de inledande scenerna är bra och efter den första kvarten så känns det som att denna filmen kan bli helt ok…
Men sen spårar det ur och det blir inget annat än en ”helt vanlig actionfilm”. Allt känns lite förlegat och rutinmässigt. Biljakterna, fightscenerna och ”pangpangscenerna” har vi sett många gånger förut. Och så var det manuset:

Dotter: ”Daddy please get mom back!”

Father: ”I will and I will also make sure these people never bother us again…”

Dotter: ”… what are you going to do…?”

Father: ”What I do best…..”

Inte av högsta klass.

Det är synd för jag tycker verkligen om samtliga huvudrollsinnehavare, de är kompetenta, duktiga skådespelare som hade förtjänat en bättre film.

Betyg: GG+

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *