DVD recension Gangster Squad GGG

02_CAA~1

Produktionsår 2013
Betyg GGG
Namn Gangster Squad
Genre Action
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Josh Brolin, Sean Penn, Ryan Gosling och Emma Stone
Regissör Ruben Fleischer
Längd 1h 40min

Året är 1949 och den hänsynslöse gangstern Mickey Cohen (Sean Penn), styr Los Angeles med järnhand. Han manipulerar och korrumperar människorna i staden med hjälp av prostitution, knark och skräckinjagande avrättningar.
I andra ringhörnan har vi Sgt. John O´Mara (Josh Brolin), en föredetta elitsoldat som nu bestämt sig för att göra sig av med laglösheten i LA en gång för alla!
Detta är en maffiafilm med alla nödvändiga ingredienser. Trots detta så blir den lite seg… kanske p.g.a. att temat tidigare förekommit i många andra filmer. Filmen är baserad på en sann historia och det är kanske anledningen till att man inte kan sväva ut för mycket.

Regissören Ruben Fleisher har tidigare regisserat bl.a ”Zombieland” och ”Rob & Big”.

Jag skulle säga att ”Gangster Squad” är en ”upp-pimpad” version av ”The Untouchables”, från 1987 (filmen som gav Sean Connery en Oscar för bästa manliga biroll).
Skådespeleriet är ok, det är väldigt många rutinerade och duktiga skådespelare som medverkar i den här filmen. Jag upplever dock att de kör på rutin. De är trovärdiga, men ger inte så mycket extra och jag får ingen riktig känsla för karaktärerna.

Jag tycker också att filmen är ganska förutsägbar och det känns som att jag sett den förut… Precis som så många andra filmer i samma genre innehåller den: ”många hemska scener”, ”en hänsynslös maffiaboss” och ”en kärlekshistoria” men inte så mycket mer.

En sak som till min besvikelse återkommer i ”Gangster Squad” är känslan av att den är filmad med en ”amatörkamera”. I vissa scener ser det ut som ett riktigt hemmabygge. Jag är väl medveten om att det är effekten av en HD-kamera och många gillar ju detta, men för mig blir upplevelsen negativ. Visuellt påminner den om ”Public enemies”, från 2009. Om jag ska jämföra den här filmen med den senaste maffiafilmen jag recenserat Lawless så måste jag tyvärr säga att denna var snäppet sämre.
Men den är fortfarande sevärd!GANGSTER SQUAD

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *