DVD recension Fast & Furious 5 GGG-

Fast Five Film

Produktionsår 2011
Betyg GGG-
Namn Fast & Furious 5
Genre Action
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster och Tyrese Gibson
Regissör Justin Lin
Längd 2h 10min

Dominic och Brian återförenas igen, för att tillsammans genomföra en kupp i Brazilien.
Allt börjar bra, men saker börjar spårar ur och en kupp som skulle vara en ren rutinstöt blir någonting helt annat…
Det här är ju den femte (!) ”Fast & Furious”-filmen. Jag ser denna nu, för att sedan ta mig an den nyutkomna sjätte filmen.
Femman är underhållande, om än inget mästerverk. Men i alla fall bättre än trean och fyran…

Övning ger dock som sagt ändå färdighet. Justin Lin har, med denna film inräknad, regisserat tre ”Fast & Furious”-filmer och det här är helt klart den bästa av dem.
Filmen har vissa likheter med Steven Soderberghs Ocean eleven-thirteen; en väl sammansvetsad ”crew” ska genomföra en kupp, där vi som åskådare har fått lära känna alla karaktärerna i ett flertal tidigare filmer.
Sen så är ju upplägget i F&F-filmerna något mer inriktat på ”feta” bilar och testosteronstinna män i spänniga linnen… 🙂
Det som gör den här filmen bättre än de andra två, är att man har lagt ner mer jobb på handlingen. Det är faktiskt mer handling än bilar, istället för som tidigare; mer bilar än handling.

Allting känns välgjort med snygga actionscener och häftiga biljakter. Även om de inte är realistiska för fem öre, så gör det ingenting, för det behöver det ju inte vara i den här typen av film!
Man har också bytt ut alla ”one-liners” från 80-talet, mot modernare upplagor, vilket gör att   filmen ger ett fräschare intryck.

Ja det ser ju ut att vara mycket ros, men då ska ni veta att det kan bero på att mina förväntningar på filmen inte var så höga…
Sammanfattningsvis kan jag säga att detta är en renodlad actionfilm utan direkt djup, men med en tråd som faktiskt gick att urskilja bland alla bilar.

(Nu känner jag mig redo att se ”Fast & Furious 6″…)

fast-and-furious-5-film-12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *