DVD Recension The 40 year old Virgin GGG-

405482

Produktionsår 2005
Betyg GGG-
Namn The 40 year old virgin
Genre Komedi
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Steve Carell, Catherine Keener och Paul Rudd
Regissör Judd Apatow
Längd 1h 56min

Den 40-åriga Andy jobbar i en radio/tv-butik och lever ett ganska ensamt liv.
Han är inte bara singel utan även helt övertygad om att han är den sista oskulden på jorden…
Under en pokerkväll med arbetskompisarna råkar Andy avslöja sin hemlighet och en hysterisk resa i raggningens tecken tar sin början. 
Den här filmen kom 2005. Den innehåller ett par skrattframkallande skämt,
men filmen var inget stort mästerverk.

Regissören heter Judd Apatow och förutom ”The 40 year old Virgin” så har han tidigare regisserat ”Knocked up” och ”This is 40”.

Jag hyrde den här filmen för att jag ville bryta av kvällen med en glättig, ytlig och ganska ”hjärndöd” film… och ”the 40 year old virgin” uppfyllde alla dessa kriterier.
Skämten upplevdes kanske som uppseendeväckande och extrema när filmen kom för åtta år sedan, men nu kände jag mest att jag sett allt förut.
Till skillnad från den lite nyare filmen ”Ted”, som jag nyligen recenserade, fick jag i ”40 year old Virgin” inte känslan av att de dragit skämten till sin spets.”

Filmen tar upp en del intressanta frågor som man skulle kunna diskutera och fundera kring, men detta är inte en dramakomedi (som är rolig för att skämten spelar på en verklighet som tittaren kan känna igen sig i), utan en komedi med kiss-och-bajs-skämt och jag väljer att inte försöka läsa in, eller analysera filmen mer än så.

EB-in-The-40-Year-Old-Virgin-elizabeth-banks-13502178-853-480

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *