Recension Flight GGGG-

000007b

Produktionsår 2012
Betyg GGGG-
Namn Flight
Genre Drama
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Denzel Washington, Bruce Greenwood och Kelly Reilly
Regissör Robert Zemeckis
Längd 2h 15min

Whip Whitaker lyckas landa ett havererande flygplan genom att under en kort stund, flyga det upp och ner. Denna mirakulösa insats ger honom hjältestatus, men det tar inte lång tid förrän hans hårda levnadsstil riskerar att ta allt ifrån honom.
Den här filmen är välspelad och välgjord, men en aningen spretig när det gäller upplägget.

När jag tänker efter så inser jag att jag gillar många av de filmer som Robert Zemeckis har regisserat. Förutom ”Forrest Gump” och ”Cast Away” så har han även regisserat ”Dolt under ytan”, som enligt mig är en av de bättre skräckfilmerna i modern tid.

”Flight” är välspelad och inledningsvis väldigt engagerande. Denzel Washingtons gestaltning av en alkoholmissbrukare, tycker jag sticker ut i positiv bemärkning.
Specialeffekterna är också väldigt bra används på helt rätt ställen (inte bara i de mest uppenbara ”specialeffektsscenerna”).

Dock så känns det som att det nästan är två olika filmer i en. Den första delen av filmen är väldigt spännande. Den handlar om en pilot och hans kamp för att rädda passagerarna i ett flygplan som håller på att krascha. Den andra delen av filmen är väldigt djup och handlar om en helt vanlig person som brottas med sina inre demoner, samtidigt som han försöker ta sig ur ett destruktivt missbruk.
De två delarna sitter inte riktigt ihop, utan det blir som sagt lite spretigt.

Men med det sagt, är det här en film som helt klart är mer än bara ”sevärd” och som rör upp en del känslor.
flight-picture01

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *