DVD Recension The Transporter GGG

The-Transporter-1-bh01

Produktionsår 2002
Betyg GGG
Namn The Transporter
Genre Action
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Jason Statham, Qi Shu och Francois Berleand
Regissör Louis Leterrier och Corey Yuen
Längd 1h 27min

Om man vill få ett paket levererat utan att någon (varken regering eller budbärare) ska ställa onödiga frågor, så ska man anlita Frank Martin.
Frank Martin jobbar efter ett fåtal regler:
Regel 1: Inga namn
Regel 2: Öppna aldrig paketet
Regel 3: Bryt aldrig ett avtal
En dag händer dock något som gör att han tvingas frångå en sina heliga regler och det sätter igång en kedja av oväntade händelser…
Det här är en underhållande film! Den är skriven av Luc Besson och det tycker jag märks.

För regin står Louis Leterrier samt Corey Yuen och det är väl den förstnämnde som jag känner till sedan tidigare. Louis har tidigare bland annat regisserat  ”The incredilble Hulk” och ”Clash of the Titans”.

Detta är den första filmen i en trilogi och jag upplevde den som spännande! Jag blev snabbt fångad av handlingen och insåg att man faktiskt lagt ned både tid och kärlek på manuset.

Skådespeleriet var till belåtenhet. Jason Statham gör den här typen av karaktärer väldigt bra och de andra skådespelarna var också godkända.
Filmen innehöll även en hel del snygga stage-fighting-scener som var välgjorda och koreograferade på ett lite annorlunda sätt (jämfört med t.ex. kategorin ”Van Damme/Jet Li 2000-2010”)…

I kategorin ”action” finns det mängder med bra filmer att jämföra med, så betyget för ”The Transporter” blir trots allt bara godkänt.
Men vill man se en actionfilm med lite mer konsistens än ”Universal Soldier 4”, så tycker jag att denna helt klart är ett alternativ!

Fortsättning följer…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *