DVD Recension The Transporter 2 GGG-

Transporter2

Produktionsår 2005
Betyg GGG-
Namn The Transporter 2
Genre Action
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Jason Statham, Alessandro Gassman och Amber Valetta.
Regissör Louis Leterrier
Längd 1h 27min

Frank Martin har ett gjort ett avbrott i sin annars fartfyllda vardag och jobbar nu tillfälligt hos en känd statstjänsteman, som säkerhetsvakt.
Hans sysslor innefattar bl.a att hämta tjänstemannens son Jack i skolan och tillvaron för Frank är i stort väldigt lugn och behaglig.
Allt detta förändras dock sekunden då Jack blir kidnappad och Frank står som huvudmisstänkt…
Den här filmen försöker visa nya sidor av Frank M, vilket är bra. Filmen som helhet känns dock som en upprepning av dess föregångare, vilket är mindre kul.

Detta är då den andra delen i sagan ”Transporter-Trilogy”.
Regissören, Louis Leterrier, är densamme som vid första filmen och som sagt upplever jag det som positivt att han här väljer att visa en ny och mjukare sida av huvudkaraktären Frank Martin.
När det gäller storyn så är den ok och själva upplägget påminner en del om serien ”24”, vilket inte gör någonting alls. Som helhet påminner filmen dock för mycket om sin föregångare för att väcka några stora applåder…

De häftiga slagsmålsscenerna som kändes unika i Transporter 1 känns nu mest som en trött upprepning. Dialogen är krystad och syftet verkar endast vara att föra storyn framåt, hur trovärdig dialogen är spelar tydligen mindre roll.
Till slut måste jag säga att jag upplever att filtret som man har lagt på är grymt irriterande för ögonen… Det påminner lite om filtret ”Lo-Fi”, i fotoappen ”Instagram”.

Sammantaget är ”The Transprter 2” snäppet sämre än den första filmen. Mycket på grund av den repetitiva känslan och det irriterande filtret.
Det som gör att betyget ändå blir tre G:n och inte två, är utvecklingen av huvudkaraktären samt val av story.
Har man sett den första filmen och gillat den, så tycker jag gott att man kan se denna med.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *