DVD Recension The Transporter 3 GG

transporter3_photo

Produktionsår 2008
Betyg GG
Namn The Transporter 3
Genre Action
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Jason Statham, Natalya Rudakova och Francios Berleand
Regissör Oliver Megaton
Längd 1h 30min

Frank Martin är åter tillbaka som ”transporter” och kontaktas en dag av en vän i samma bransch, som behöver hjälp med ett uppdrag.
När vännen plötsligt mördas dras Frank in i en politisk konflikt där han tvingas göra det han gör bäst…
Den nedåtgående trenden håller tyvärr i sig. Om den första filmen i trilogin var bra och den andra sevärd, så är denna rent utav dålig. Den bidrar inte till något bra avslut på serien. Som fristående film funkar den inte heller.

Här har man inte valt samma regissör som i tidigare filmer.
Regissören heter Oliver Megaton och har tidigare regisserat ”Taken 2” och ”Colombiana”. Transporter 3 liknar de två ovannämnda, fast är lite sämre…

Här har man nog tänkt: ”Nu ska vi göra en fet(!) Transporterfilm, så vi slänger in en massa bilkörning och skruvar upp karaktärernas förmågor tre steg…!”
Och det hade kanske funkat om man haft en fungerande manus.
Det hade man inte, utan filmen känns (precis som 2:an) som en upprepning av föregående filmer. Om jag sedan jämför uppskruvningen av karaktärsdrag med den i t.ex. ”Fast & Furious 6”, så fungerar det inte alls lika bra i ”Transporter 3”.

Jag vet inte om det kommer någon uppföljare till den här filmen… i så fall får vi hoppas att den negativa trenden vänder!
Det här var inte den bästa film jag sett.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *