DVD Recension People like us GGGG-

people_like_us

Produktionsår 2012
Betyg GGGG-
Namn People like us
Genre Drama
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Chris Pine, Elizabeth Banks och Michelle Pfeiffer
Regissör Alex Kurtzman
Längd 1h 50min

En dag när Sam kommer hem får jobbet får han reda på att hans pappa mycket hastigt har gått bort. När han åker hem för att gå på begravningen får Sam reda på att hans pappa lämnat efter sig en stor summa pengar till någon utanför familjen…
Den här filmen var fin. Jag kanske börjar bli blödig men jag gillade den verkligen.

Det var en ren slump att jag hittade den här filmen i DVD sortimentet på Hemmakväll-butiken vid liljeholmstorget och det var två saker som fick mig att köpa ”People like us”: Jag var nyfiken på hur Chris Pine (Star Trek Into Darkness) skulle klara av en sån här roll, och jag kände verkligen för något som var lite vardagligt och realistiskt. Dessa två punkterna gjorde att jag köpte ”People like us”.

Den här filmen är regisserad av Alex Kurtzman som tidigare regisserat episoder i serier som t.ex ”alias” och ”New Day”. Men det är nog som manusförfattare som han är mest känd, bl.a så har han skrivit manus till ”Transformers 1” och ”Star Trek” långfilmen från 2008.

Jag blev verkligen positivt överraskad av den här filmen!
Skådespeleriet var bra och jag trodde verkligen på skådisarna när de gestaltade sina roller, eller vad som är ännu viktigare: jag trodde verkligen på karaktärernas existens! Det är en sak att skådespelarna är duktiga och trovärdiga. Dock så betyder inte det att man alltid tror på karaktärerna, eller att de gestaltar verkliga människor. När jag såg den här filmen existerade inte den känslan alls!
Ett annat plus för mig var att filmen skiljde sig lite i handlingen jämfört med alla de andra romantiska dramafilmerna som ploppat upp på sistone. Det kändes verkligen som att det låg mycket tanke bakom manus, musik och valet av skådespelare.

Som sagt så kanske det är någon tillfällig sinnesstämning men det spelar ingen roll…
Jag gillar den här filmen!

PEOPLE LIKE US

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *