DVD Recension The Last Stand GGG

last-stand-arnold2

Produktionsår 2013
Betyg GGG
Namn The Last Stand
Genre Action
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Arnold Schwarzenegger, Forest Whitaker och Peter Stormare
Regissör Kim Jee-Woon
Längd 1h 45min

Sheriffen Ray Owens får reda på att den fruktade knarkkungen Gabriel Cortez har rymt från fängelset för att försöka fly till Mexico.
Gång på gång har FBI försökt stoppa honom men misslyckats och nu är det bara Ray Owens och hans grupp biträdande sheriffer som står mellan Gabriel Cortez och Mexico…

Filmen är regisserad av Kim Jee-Woon som tidigare regisserat ”I Saw the Devil” och ”The Good, the Bad, the Weird”. Tyvärr så kan jag inte skriva så mycket mer om honom då jag inte sett några av de filmerna som han tidigare regisserat.

För ett tag sedan såg jag ”Bullet to the Head” med Sylvester Stallone (recension kommer snart, men jag kan avslöja redan nu att det inte var stans bästa film…) och jag var helt övertygad om att ”The Last Stand” skulle vara Arnolds motsvarighet.
Men när jag nu jämfört de båda filmerna inser jag att de är som natt och dag, ”The Last Stand” är mycket bättre!

”The Last Stand” är ett seriöst försök att göra en film som inte bara går ut på att Arnold springer runt genom rök & aska och skriker ”I´ll be back!” med taskig brytning. Här har man strävat efter att göra en seriös actionfilm, med sidhistorier som vävs samman på ett helt ok vis. Även actionscenerna känns genomtänkta och jag upplever det som att man verkligen har tänkt till för att dra filmen längre bort från ”B-filmstämpeln”

Jag blev positivt överraskad av den här filmen. Trots att den ingår i samma ytliga actiongenre som t.ex ”Die Hard 5” och tidigare nämnd ”Bullet to the Head”, så måste jag säga att ”The Last Stand” är helt ok!genesis-rodriguez-the-last-stand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *