DVD Recension Hansel & Gretel: Witch Hunters GG-

hansel-and-gretel-witch-hunters-2013-jeremy-renner

Produktionsår 2013
Betyg GG-
Namn Hansel & Gretel: Witch Hunters
Genre Action
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Jeremy Renner, Gemma Arterton och Famke Janssen
Regissör Tommy Wirkola
Längd 1h 22min

Häxjägarna Hansel och Gretel har i den här filmen fullt sjå med att rädda barn från att bli bortrövade av häxliknande varelser…
Den fungerade inte för mig. Jag ska förklara varför.

Regissören heter Tommy Wirkola och han har även skrivit filmens manus. Tidigare har han regisserat bl.a ”Röd snö”.
Filmen är full av bra skådespelare. Tyvärr så fungerar inte skådespeleriet riktigt. Om det sen beror på regissören eller skådespelarnas dagsform vet jag ej.
Vad tror ni?

Det känns fel att säga att filmen ”bygger på” den klassiska sagan ”Hans och Greta”. Namnen på huvudkaraktärerna och pepparkakshuset känns igen från originalhistorien, men det är så långt likheterna sträcker sig.

Den stora anledningen till att filmen inte fungerar, är att den inte passar någon åldersgrupp. Filmen är från 15 år, vilket innebär att publiken man riktar sig till kräver en bra story och bra skådespeleri, vilket inte alls förekommer här. Och yngre tittare kommer inte kunna se ”Hansel & Gretel” eftersom den är alldeles för våldsam, även om handlingen skulle vara perfekt för barn i 9års-åldern.

Alltså: en barnfilm med en massa våld och utan bra skådespeleri. Det blir tyvärr ingen hit och idag när det kommer så många bra hjältefilmer som bygger på klassiska historier, måste man nog lägga ner mer energi än man gjort här för att en film ska gå hem hos publiken…watch-the-tarantino-esque-hansel-and-gretel-witch-hunters-trailer-210335fc1a

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *