DVD Recension Bullet to the head GG

film-bullet-570

Produktionsår 2012
Betyg GG
Namn Bullet to the Head
Genre Action
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Sylvester Stallone, Sung Kang och Sarah Shahi
Regissör Walter Hill
Längd 1h 30min

Torpeden James Bonomo och polisen Taylor Kwan lever på varsin sida om lagen. De delar dock en sak, båda har tvingats se en nära kollega mördas. Nu formar de två forna fienderna en allians för att störta männen bakom morden.
En actionfilm utan direkta toppar eller dalar. En typisk ”Stallone-rulle”…

Regissören för filmen heter Walter Hill och han tidigare har regisserat en hel del filmer, bl.a ”Geronimo” och ”48 timmar igen”. Jag har dock inte sett så många av dem.

Jag var sugen på att se den här filmen eftersom Stallone nu skulle bära upp huvudkaraktären på egen hand. I ”Expendalbles 1 & 2” fick han ju hjälp av hela actionguardet från 80-90 talet. Jag tyckte även att det skulle bli roligt att få se en ny Stallone-karaktär, Rocky/Rambofilmerna som kom för några år sedan är ju båda två delar av varsin följetång som varat sen 70- och 80-talet.

Vi filmälskare har ju på senare år blivit bortskämda med en massa bra actionfilmer där mycket är i toppklass (se mina tidigare actionrecensioner här), vilket gör att man inte riktigt nöjer sig med sådant som räckte till för 20 år sedan… Tyvärr känns Bullet to the head som en film från just 80-90talet.
Det känns som att man skrev ihop handlingen 1985 men då istället valde att göra ”Dödligt Vapen 1-4”. Nu 28 år senare så hittade man manuset i en låda, dammade av det och gjorde en film av det.

Nej nu var jag bitter. Men poängen jag ville få fram var att filmen känns gammaldags och förlegad.
Som en parentes vill jag även tillägga att de frekventa skämten om karaktärernas åldrar, (att de är ”to old for this shit…” osv.) inte bara blir tjatigt utan även motsägelsefullt, eftersom alla är supervältränade och superopererade…

Vad blir det då för betyg?
Filmen får under godkänt. Ett plus för att den flöt på utan logiska luckor. Men logisk handling är inte alltid = bra film, det har jag lärt mig av Bullet to the head…

images

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *