Recension The Wolverine GGG-

the wolverine 2

Produktionsår 2013
Betyg GGG-
Namn The Wolverine
Genre Action
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Hugh Jackman, Tao Okamoto och Brian Tee
Regissör James Mangold
Längd 2h 5min

Logan åker till Japan för att ta förväl av en gammal vän. Väl där hamnar han mitt i en våldsam konflikt och för första gången på länge är hans liv hotat…
Jag gick ifrån bion med en liten känsla av besvikelse i magen.

James Mangold som regisserat den här filmen, har även regisserat t.ex. ”3:10 to Yuma” och ”Walk the Line”, vilka enligt mig är två riktigt bra filmer. Så nu när jag gick för att se ”The Wolverine” var mina förväntningar rätt höga.

Jag måste väl erkänna att jag i hela mitt liv gillat MARVELkaraktärerna som Stan Lee berikat jordens befolkning med. Efter ”X men-trilogin” och ”X-men Origins” så kändes det som att förutsättningarna för ”Wolverine” var riktigt bra.
Men tyvärr så måste jag säga att de verkligen tappade bollen i den här filmen.

Jag vill inte avslöja vilka skurkar som figurerar i filmen, men enligt mig så ligger filmens stora svaghet i just valet av en specifik skurk, vi kan kalla hen ”x”. X är en riktig MARVEL-karaktär, men det känns inte som att hen alls passar in i storyn. Hen känns t.o.m. pinsam. Story och skurk passar inte alls ihop, X skulle passat bättre in i ”Batman & Robin” från 1997…
Jag upplevde även filmen som lite seg. Mest för att man väldigt tidigt fick reda på vad som skulle hända så att resten bara blev en transportsträcka till uppgörelsen.

Att filmen inte tar vid exakt där man väntar sig är mycket bra och att man även får veta lite mer om vad Logan tänker och känner är också bra.
Jag ville verkligen gilla den här filmen men det slutgiltiga intrycket blev alltså allt för segt och förutsägbart.
Men en sak är säker… Hugh Jackman är en lysande Wolverine!the wolverine 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *