Recension Tyskungen GG

tyskungen 2

Produktionsår 2013
Betyg GG
Namn Tyskungen
Genre Drama/Thriller
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Claudia Galli, Richard Ulfsäter och Jan Malmsjö
Regissör Per Hanefjord
Längd 1h 40min

Erica Falcks föräldrar dör väldigt plötsligt i en bilolycka. Efter ett par månader blir hon kontaktad av en man som påstår sig vara hennes halvbror. Erica väljer att ignorera den gamla mannen, men när han mördas en kort tid efter deras möte så börjar hon gräva lite i sin mammas förflutna. Hon upptäcker då att hennes mamma burit på en mörk hemlighet…
Handlingen i den här filmen är intressant och utgångsläget är bra.
Tyvärr blir det som många andra svenska filmer: överspelat och utdraget.

Filmen bygger på Camilla Läckbergs bästsäljande bok med samma namn och filmen är regisserad av Per Hanefjord.
Tidigare har Per Hanefjord regisserat bland annat ”Elkland” och kortfilmen ”Yes”.

Den här filmen börjar ok och man förs ganska snabbt in i storyn och karaktärernas liv.
Men sen efter bara 25 min så tappar filmen helt. ”Tyskungen” är bara 1h 40min vilket är kortare än många av de senare filmerna som jag sett på bio. Men trots detta så kändes filmen ändå väldigt seg och onödigt invecklad. Skådespeleriet var ibland ok, men även där brast det rejält. Det kändes som att skådespelarna spelade teater på en stor scen och hade blivit tillsagda att verkligen nå ut till raden längst bak i salongen… Replikerna kändes inte heller naturliga och jag vet inte riktigt varför. Jag skulle tro att det beror på sättet de var skrivna eller så är det helt enkelt en regifråga. Oavsett så kändes filmen till stor del överspelad och konstlad.

Anledningen till att betyget inte får en svag 2:a är faktiskt Jan Malmsjö som jag tyckte var det bästa i den här filmen.
(Vilket säger en del…)tyskungen 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *