DVD Recension Kon-Tiki GGGG-

kontiki 2

Produktionsår 2012
Betyg GGGG-
Namn Kon-Tiki
Genre Drama/Äventyr
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Pål Sverre Hagen, Tobias Santelmann och Gustaf Skarsgård
Regissör Joachim Rönning och Espen Sandberg
Längd 1h 55min

En sann berättelse om äventyraren Thor Heyerdal som ville bevisa att Polynesien befolkades från Sydamerika och inte från Asien. För att kunna bevisa detta beslöt han sig 1947 för att bygga en flotte ”på infödingsvis” och med en liten besättning bege sig ut på en helt vansinnig färd över Stilla Havet…
Jag gillade den här filmen, den var välgjord och engagerande.

Filmen är regisserad av två regissörer som tidigare regisserat filmen ”Max Manus” tillsammans.

I ärlighetens namn var jag lite orolig för att ”Kon-Tiki” skulle hålla samma låga klass som jag anser att merparten av svenska filmer gör, men så blev det inte!
Jag kan inte Norska, men det kändes som att replikerna var skrivna på ett naturligt talspråk där skådespelarna inte bara förstod vad de sa utan även kunde briljerade skådespelarmässigt.

Effekterna och musiken var också riktigt bra och scenerna ute på havet såg verkliga ut, det kändes aldrig som att de var i en studiobasäng och plaskade.

Det enda negativa jag har att säga om filmen är att det saknade stora toppar och dalar. Den var alltså ganska jämn, vilket gav en lite ”sömnig” känsla.
Men som sagt så är detta en bagatell i en annars väldigt bra film och att historien är verklighetsbaserad gör den inte sämre….:)!

Kontiki 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *