DVD Recension Get The Gringo GGG-

Get the Gringo

Produktionsår 2012
Betyg GGG-
Namn Get the Gringo
Genre Action
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Mel Gibson, Kevin Hernandez och Dolores Heredia
Regissör Adrian Grunberg
Längd 1h 32 min

En professionell yrkesbrottsling arresteras och förs till det ökända El Pueblito fängelset i Mexico. Där lär han sig att överleva med hjälp av en kvinna och hennes 10 åriga son.
Den frågan som ingen ställer men som snart bubblar upp till ytan är: Vart tog de ca 2 miljoner dollarna han hade stulit vägen?
En film som ska vara smart och lite cool men som tyvärr mest känns statisk och lite förutsägbar.

Filmens regissör Adrian Grunberg gör i och med ”Get the Gringo” regidebut. Han har tidigare varit first och second assistant director. Men nu är det alltså Adrian Grunberg styr och ställer (eller så kanske det är Mel Gibson, vem vet…)

När eftertexterna började rulla så insåg jag att den här filmen var upplagd ungefär som ”Payback” (från 1999 som Mel Gibson spelade huvudrollen i). Handlingen var inte riktigt densamma, men filmernas upplägg var ganska lika.

Skådespeleriet var ok och upplägget var rätt kul.
Det kändes dock som att den här filmen skulle vara en sådan där smart och lite konstnärlig film, där man till en början inte riktigt skulle förstå. Men att allt skulle besvaras i slutet av filmen.

Detta var tanken men tyvärr så fungerade det inte riktigt, mest på grund av att vi alla har sett detta förut…Då genomfört med mer finess och känsla.

Men ”Get T´the Gringo” var underhållande en regnig Torsdag och den får ändå ett svagt godkäntget-the-gringo-still05

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *