DVD Recension Dumma Mej GGG+

Dumma mej1 2

Produktionsår 2010
Betyg GGG+
Namn Dumma Mej/Despicable Me
Genre Animerat/Barnfilm
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Steve Carell, Jason Segel och Russel Brand
Regissör Pierre Louis Padang Coffin och  Chris Renaud
Längd 1h 30min

Mästertjuven Gru planerar tidernas största kupp för att återigen bli nummer 1 i den kriminella världen. förutom hans egna små medhjälpare så tvingas han denna gång att ta hjälp av tre små föräldralösa busungar…
Inte den bästa animerade filmen men den har sina poänger.

De båda regissörerna Pierre Louis Padang Coffin och Chris Renaud gör i och med ”Dumma Mej” regidebut, de har tidigare regisserat kortfilmer men detta är deras första långfilmsprojekt.

Jag har varit ganska dålig på att uppdatera mig när det gäller animerade filmer den senaste tiden och jag vet faktiskt inte varför. Men nu i och med att ”Despicable Me 2” har fått så lysande kritik så kände jag att det var dags att se den första filmen.

Det som jag gillar med den här filmen är att den klart och tydligt riktar sig till en äldre publik såväl som den yngre. Filmen innehöll ett par starka scener som verkligen berörde mig och det kändes verkligen kul att de lagt in sådana sekvenser i en sån här film.

Sammanfattningsvis så är den här filmen bra, med roliga karaktärer och stundtals rätt så vass humor. Men tyvärr så upplevs den även som lite seg, framför allt inledningsvis och det drar ner betyget något.Dumma mej1 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *