Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

DVD Recension Red GGG+

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

RED

Produktionsår 2010
Betyg GGG+
Namn Red
Genre Action/Komedi
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Bruce Willis, Helen Mirren och Morgan Freeman.
Regissör Robert Schwentke
Längd 1h 50min

Frank Moses är en pensionerad CIA-agent som lever det stilla livet som pensionär.
När han plötsligt utsätts för ett mordförsök tvingas han samla ihop sin gamla CIA-grupp för att ta reda på vem eller vilka som ligger bakom dådet…
Filmen var underhållande, med lite mer komik än vad jag trodde den skulle innehålla.

Robert Schwentke har även regisserat bl.a ”Flightplan” med Jodie Foster och den kommande filmen ”R.I.P.D” som också verkar lite halvrolig.

Den här filmen hade alltså premiär 2010, men jag blev sugen på att se den nu när Red 2 precis har haft premiär. Det är ju alltid kul att ha sett originalet innan man ser uppföljaren.

”Red” var lite annorlunda mot vad jag hade förvänt mig och det kändes skönt! Den var betydligt fyndigare och skön humor varvades med mer ”seriös action”.
Vad är då fyndig humor undrar ni. Jo, enligt mig är fyndig humor t.e.x när man lyfter fram en sida hos en karaktär som inte är så charmig, utan kanske tvärtemot lite skämmig, men som ändå känns väldigt naturlig. T.e.x när en karaktär sitter på ålderdomshemmet och tittar på en sköterskas rumpa medan hon ställer in tv-kanalen. Det låter kanske som ett billigt ”under bältet skämt”, men karaktären är 80 år och lite gubbsjuk, och sköterskan, som till slut märker att han tittar, ler och skakar på huvudet. Den här typen av inslag får filmen att kännas mer levande och de gör även karaktärerna mer verkligliga.

Upplägget av filmen påminner till stor del om upplägget i ”Ocean-filmerna”, både till musiken, scenklippen och gruppens medlemmar. Skillnaden ligger egentligen i att Red-gruppen består av militärer (så det blir mer pang-pang), medan Oceans-gruppen består av tjuvar (så i de filmerna blir det mer fokus på ”trixiga kupper”).

Jag fann ”Red” underhållande såhär en fredagskväll. Inte den djupaste filmen i stan, men som sagt underhållande.

Red3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *