Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Recension Red 2 GG-

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Red 2 2

Produktionsår 2013
Betyg GG-
Namn Red 2
Genre Action/Komedi
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Bruce Willis, Helen Mirren och Anthony Hopkins.
Regissör Dean Parisot
Längd 1h 56min

Frank Moses och hans gamla team får återigen problem när de anklagas för att ha förått deras land. De har bara en ledtråd: ”operation Nightshade”…
Alltså… Det som gjorde den första filmen lite småcharmig och sevärd saknades helt i ”Red 2”

Regissören Dean Parisot har tidigare regisserat episoder i tv-serier som t.e.x ”Modern Family” och ”The Good Wife”. De serierna är säkert jättebra men att han ”endast” regisserat serier tidigare kan vara en del av förklaringen till varför jag inte gillade filmen.

Det var väldigt mycket som inte fungerade.
För det första så saknade jag den där ”fyndiga” humorn som jag nämnde i föregående recension. Den hade ersatts med platta buskisskämt, coola kommentarer och en kvinnlig karaktär som i denna filmen skulle fungera som det komiska inslaget. Vilket hon inte gjorde i den första filmen och det fungerade inte alls för mig.
För det andra så var filmen alldeles för seg. karaktärerna färdades kors och tvärs, fram och tillbaks, från land till land och tillbaks, utan att egentligen uträtta någonting. Att jag upplevde det såhär tror jag berodde på att manuset var för tunt och Dean Parisots oerfarenhet av att regissera långfilm.
För det tredje så ska hela poängen vara att karaktärerna är på gränsen till för gamla och det framgår inte alls på samma rappa vis som i första filmen. Utan här är det bara skurkarna som påpekar detta faktum. Precis som i många andra mindre bra actionfilmer.
Den här filmen påminner mer om ”True Lies” än någonting som har med de fyndiga Oceanfilmerna att göra…

Red ska ju stå för ”Retired Extremely Dangerous” och här uppfattade jag bara de två sista…
Man borde döpt filmen till ”Ed”…Red 2 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *