Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

DVD Recension Livet är underbart/La Vita e Bella GGGG

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Livet är underbart 1

Produktionsår 1997
Betyg GGGG
Namn Livet är underbart/La Vita e Bella
Genre Drama
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Roberto Benigni, Nicoletta Braschi och Giorgio Cantarini
Regissör Roberto Benigni
Längd 1h 50min

En judisk man vid namn Guido förs tillsammans med sin son och fru till ett koncentrationsläger. Väl där splittras familjen och Guido försöker med hjälp av humor och lek att få sin son att uthärda den fruktansvärda miljön.
En väldigt fin film, men jag önskar att jag sett när den kom, för då hade jag nog uppskattat den ännu mer.

Det var en kompis till mig som tipsade om den här filmen och när jag stod i affären för att köpa den insåg jag att jag faktiskt redan hade ett exemplar hemma! Jag kom på att jag hade köpt den för ungefär ett år sedan, i samband med att den blev belönad med en mängd Oscarstatyetter och sedan dess har den bara stått i hyllan i väntan på att öppnas 🙂
Kanske ett tecken på att jag borde gå igenom filmsamlingen ibland?:)

Regissören Roberto Benigni spelar även huvudrollen i filmen med bravur och har tidigare regisserat bl.a. ”Tigern och Snön” och ”Pinocchio”.

Detta var en väldigt fin film och jag gillade den mycket.
Skådespeleriet var bra och manuset välskrivet. Roberto Benigni har en utstrålning som få och känslorna går rakt genom rutan. Trots att filmen kom för 16 år sen fanns där en modern känsla och handlingen kryddades av många väldigt gripande, spännande och framför allt smarta moment.

Jag kan bara känna att jag hade velat ha mer. Kanske beror det på alla de storslagna Hollywoodfilmer jag sett innan jag såg ”Livet är underbart”, jag tänker på t.ex. Schindlers list m.fl., och därför tror jag att jag eventuellt hade uppskattat filmen mer om jag sett den precis när den kom. Men det var den enda lilla futtiga känslan som hindrade mig från att den här filmen högsta betyg.Livet är underbart 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *