Recension Frances Ha GGGG

Frances Ha 2

Produktionsår 2013
Betyg GGGG
Namn Frances Ha
Genre Drama/Komedi
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Greta Gerwig, Mickey Sumner och Michael Zegen
Regissör Noah Baumbach
Längd 1h 25min

Frances bor i New York och hon älskar att dansa. Mellan dansklasserna umgås hon med vänner och då framför allt bästa vännen Sophie.
Detta låter kanske som en sorglös tillvaro, men Frances upptäcker snart att konsten att balansera mellan livet, pengar och relationer, visar sig vara allt annat än en dans på rosor.
Filmen var väldigt charmig och den kändes riktigt ärlig!

Regissören Noah Baumbach har tidigare även regisserat filmer som bl.a:
”Greenberg” och ”The Squid and the Whale”, där den sistnämnda är en verklighetsbaserad skildring om Nohas egen uppväxt – hur han och hans bror upplevde sina föräldrars skilsmässa. En film som nu står på min ”att se” lista…:)

Det var tack vare min vän Isabelle som jag gick och såg ”Frances Ha”. Hon hade skrivit om den på sin blogg och jag fastnade för historien, så det var bara att gå och köpa biljett :).
Läs Isabelles filmtips här.

Det absolut bästa med den här filmen var att karaktärerna kändes så äkta!
Självklart så berodde detta på lysande skådespeleri ifrån samtliga medverkande, men även tack vare att alla detaljer i filmen hade lagts på en nivå som kändes riktig… jag ska förklara vad jag menar:
Andra serier/filmer som handlar om dansare känns ofta så oerhört tillgjorda. Alla är supersnygga och jätteduktiga och ser ut som 30, trots att de knappt ska ha gått ut gymnasiet/high school.
I ”Frances Ha” handlade det om en helt vanlig 27åring, som med en charmig karaktär gav sig på det tuffa livet som danslärling i ett av New Yorks danskomapiner. Hon är inte en fotomodell som ska skildra ett hårt liv på operan… Ibland gör Frances succé och ibland gör bort sig totalt… =).
Som sagt en mycket charmig film som kändes genuin, med bra skådespeleri och ett bra manus.

MEN! Trots att filmen endast var 1h 25min så kändes den ibland lite lång.
Inte tråkig, utan endast lite utdragen.
Därav 4G:n istället för full pott!Frances Ha 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *