Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Recension Paranoia GG

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

PARANOIA

Produktionsår 2013
Betyg GG
Namn Paranoia
Genre Drama
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Liam Hemsworth, Amber Heard, Gary Oldman och Harrison Ford.
Regissör Robert Luketic
Längd 1h 40min

Adam Cassidy jobbar inom telefoni/it branschen och drömmer om att klättra i karriärsstegen.
Framför allt så drömmer han om att kunna ta hand om sin sjuka far som kräver konstant vård.
Allting ser ut att lösa sig när han får ett jobberbjudande på ett stort företag. Efter att ha tackat ja till jobbet inser Adam ganska snart att han inte bara tvingas bryta mot lagen, utan att han även försätter alla i hans närvaro för fara…
En förutsägbar och lite platt film.

Regissören heter Robert Luketic och har tidigare regisserat ”Legally Blonde” och ”21”.

Den här filmen har uppenbarligen inspirerats av filmer som ”Wall Street” och ”Boiler Room” När det gäller handling och upplägg.
Jag brukar gilla filmer i den här genren, ”Wall Street” är ju en klassiker som jag sett många gånger.
Tyvärr så höll inte den här filmen samma klass alls.

Skådespeleriet var sådär, när det gäller Liam Hemsworth och Amber Heard så kändes det lite som att de gick på rutin, mer som att de poserade framför kameran när de levererade sina repliker. Vilket är synd för jag är helt säker på att de är bättre än så!
Även replikerna kändes som att man hört förut i andra filmer och det i samband med skådespeleriet blev ingen bra combo.

Det som lyfte filmen en aning var Harrison Ford och Gary Oldman, deras skådespeleri kändes mer äkta och genuint. Kanske beror fungerande personkemin på att de jobbat tillsammans tidigare i filmen ”Air Force One” (för mer än 15 år sedan :))

Nej detta var ingen superhit. Dock så innehöll faktiskt filmen vissa ögonblick av spänning. Problemet var bara att de ögonblicken vara för få och ganska förutsebara.

Paranoia 3

Jag kunde inte låta bli, nedan följer en bild från ”Air Force One” från 1997.Air Force one

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *