Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Recension Safe Haven GGG

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Safe Haven 2

Produktionsår 2013
Betyg GGG
Namn Safe Haven
Genre Drama
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Julianne Hough, Josh Duhamel och Noah Lomax
Regissör Lasse Hallström
Längd 1h 45min

Katie har lyckats fly sitt förflutna och har nu hamnat i Southport, North Carolina.
Väl där sänker hon garden och börjar umgås med en ung man som driver den lokala närbutiken. Tyvärr tar det inte lång tid förrän Katies förflutna hinner ikapp henne…
Att en film är förutsägbar är inte nödvändigtvis dåligt.

Lasse Hallström är det som har regisserat den här filmen och han har tidigare regisserat bl.a ”Gilbert Grape” och ”Chocolat”.
I det här sammanhanget tycker jag nog det är viktigare att nämna att den här filmen bygger på en bok som är skriven av Nicholas Sparks.
Nicholas Sparks har skrivit många böcker som har blivit filmer, t.ex:
”Message In a Bottle” Med Kevin Costner
”The Notebook” med Ryan Gosling
”Dear John” med Channing Tatum

Min erfarenhet av filmerna som skapats med Nicholas Sparks böcker som underlag är att uppläggen i dem är ganska lika. Det blir ofta lite sentimentalt och lite förutsägbart men det vägs oftast upp av ok/bra skådespeleri och en fin men lite sliskig historia.
Det var precis vad jag förväntade mig av ”Safe Haven” och det var precis det jag fick 🙂 Jämfört med ”Dear John” och ”Notebook” måste jag nog säga att detta var den svagare av de tre, men den var fortfarande underhållande. Jag är ett stort fan av ”The Notebook” och jag tycker att ”Dear John” är en helt ok film och den här lade sig på en stabil tredje plats.

Skådespelarmässigt var det inte direkt någon som stack ut men det fungerade i sammanhanget.
Det som inte fungerade för mig och det som drar ner betyget lite var slutet.
Det föll mig inte alls i smaken…
Men förutom det var ”Safe Haven” en film i sann Nicholas Sparks-anda!Safe Haven 3

2 svar

 1. Filmen var okej, inte mer. Det är en ganska skön film att se hemma i soffan då man är uttråkad en regnig höstdag men det är nog av största anledningen att man för stunden just är uttråkad…Jag blev besviken..

  1. Hej Nathalie!
   Jag förstår precis vad du menar, filmerna som baseras på Nicholas Sparks böcker är ju ganska likadana.
   Men jag tror att det som många tycker är tråkigt och lite sliskigt är just de delarna jag gillar med hans filmer 🙂
   Dock så håller jag med om att den var lite seg och det var därför den bara fick 3G+.
   Vad skulle du ge den?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *