DVD Recension 42 The Story of Jackie Robinson GGG+

42 1

Produktionsår 2013
Betyg GGG+
Namn 42
Genre Drama
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Chadwick Boseman, Harrison Ford och Nicole Beharie
Regissör Brian Helgeland
Längd 2h 5min

Detta är den sanna historien om baseballspelaren Jackie Robinson, som skapade historia i mitten på 40-talet när han skrev på ett kontrakt med Brooklyn Dodgers och blev den förste mörkhyade mannen i den professionella baseballigan.
En fin film med bra skådespeleri. 

Filmen är regisserad av Brian Helgeland, som kanske tidigare mest är känd för att ha skrivit screenplays till filmer. Men han har bl.a regisserat ”Payback” och ”A Knights Tale”.

Jag och en kompis hyrde den här filmen mest av en slump. Vi hade inte riktigt koll på handlingen eller vad vi skulle förvänta oss, men jag har alltid varit svag för filmer som på olika vis tar upp rasfrågan i USA (jag tänker t.ex på ”Niceville/The Help” och ”Mississippi Brinner”).

Både Chadwick Boseman och Harrison Ford är riktigt bra i den här filmen. Harrison Ford gör en, för honom, lite annorlunda karaktär och jag glömde efter en stund faktiskt bort att det var honom man såg i rollen som den gamla gubben och baseballälskaren ”Branch Rickey”.
Då jag inte kan så mycket om baseball eller historien om Jackie Robinson, så har jag svårt att säga om filmen höll sig helt till sanningen eller inte, men den kändes trovärdig.

Helhetsupplevelsen av ”42” var dock något monoton, utan riktiga toppar eller dalar. Som sagt trovärdig, men lite långsam.
Sen så var den ibland lite sliskig, med smäktande musik och sentimentala scener.
Om detta är negativt eller positivt får ni avgöra själva…;)
(Men jag gillade det :))42 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *