Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

DVD Recension Romper Stomper GGGG-

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Romper Stomper gunnarsfilmtips

Produktionsår 1992
Betyg GGGG-
Namn Romper Stomper
Genre Action/Drama
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Russel Crowe, Daniel Pollock och Jacqueline McKenzie
Regissör Geoffrey Wright
Längd 1h 26min

En grupp nynazister i Melbourne förklarar krig mot invandrarna i området.
Deras ledare Hando trotsar poliser och civila för att ta tillbaks gatorna som han anser vara sitt folks gator…
En film med starka miljöer och hemska scener. Trots sina dryga 20 år på nacken håller den bra.

”Romper Stomper” är regisserad av Geoffrey Wright som även har regisserat ”Cherry Falls” och en filmatisering av ”Macbeth” från 2006.

Den här filmen blev riktigt hyllad när den kom, men jag hörde talas om den först för ett par månader sedan. Jag kunde inte undgå att tänka på ”American History X” när eftertexterna börjat rulla, de båda filmerna påminner en del om varann.

”Romper Stomper” kommer igång väldigt snabbt och jag rycks väldigt snabbt in handlingen. Scenerna är väldigt starka och miljöerna känns välgjorda. De har verkligen lyckats få till den här sunkiga feelingen både när det gäller scenografin och karaktärerna.

Skådespeleriet är bra och alla passar verkligen karaktärerna de spelar.

Filmen kändes ändå lite förutsägbar. ”Romper Stomper” var säkert unik när den kom, men i och med att det kommit ett par liknande filmer så är förutsägbarhet ett ord som kommer förknippas med filmen om man ser den för första gången.

Men med det sagt så menar jag inte att den var dålig.Romper Stomper

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *