Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

DVD Recension Into the Abyss GGGG

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Into the Abyss 2

Produktionsår 2011
Betyg GGGG
Namn Into the Abyss
Genre Dokumentär
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Werner Herzog, Michael Perry (Himself) och Jason Burkett (Himself)
Regissör Werner Herzog
Längd 1h 40min

En dokumentär om dödsdömde Michael Perry.
Vi får höra honom själv, hans anhöriga och andra inblandade berätta om brottet och efterdyningarna som det medförde.
En dokumentär som berörde mig mycket.

”Into the Abyss” är regisserad av Werner Herzog, som även regisserat bl.a ”Grizzly Man” (en väldigt gripande historia smakfullt skildrad).

Den här dokumentären balanserar skickligt mellan att prata om brottets specifika konsekvenser och den generella frågan om hur vida dödsstraff är rätt eller fel.
Om jag jämför Werner Herzogs dokumentärer med t.ex Michael Moores, så känns ”Into the Abyss” och ”Grizzly Man” lite ärligare. Både utifrån vilka frågor som tas upp och på det sätt Werner förhåller sig till de han intervjuar.
I en intervju så säger han t.ex. något i stil med ”I dont have to like you, but I do respect you”, vilket i sammanhanget blev väldigt starkt och ärligt.

Även regin visar här tecken på engagemang och smak. Efter en del intervjuer dröjer sig kameran kvar ett par sekunder längre än vad som upplevs bekvämt för den intervjuade personen och det leder till att fasaden släpps och jag tycker mig kunna se in i deras tankar. Ibland blev det kanske lite väl många sådana här ”camera-moments” och det gör att filmen ibland känns en smula seg, men det är en bagatell i en annars väldigt bra och stark dokumentärproduktion!

Into the Abyss 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *