Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Recension White House Down GGG- (inkl video)

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

1183878 - WHITE HOUSE DOWN

Produktionsår 2013
Betyg GGG-
Namn White House Down
Genre Action/Komedi
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Channing Tatum, Jamie Fox och Maggie Gyllenhaal.
Regissör Roland Emmerich
Längd 2h 5min

Cale åker till Vita huset tillsammans med sin dotter för att gå på en jobbintervju. Han är en polis, men har alltid drömt om att få jobba inom secret service.
Mitt i alltihop så invaderas plötsligt Vita huset av terrorister och det blir Cales uppgift att skydda sig själv, sin dotter och presidenten.
”White House Down” var helt klart över förväntningarna!

Filmen är regisserad av Roland Emmerich, som även regisserat filmer som ”Independence Day” och ”2012”.

När jag såg trailern till ”White House Down” så tyckte jag att den påminde mycket om filmen ”Olympus has fallen”, som kom ut på Bluray/DVD för några veckor sedan. Det var en utav de sämre filmerna jag sett på mycket länge (läs min recension här) så jag fruktade att det skulle bli samma totala bottennapp med ”White House Down”…
Men den här filmen var faktiskt ganska ok!

En sak som gör att den faktiskt får ”godkänt” (även om det blir ett svagt sådant), är att man här valt att göra en lite mer lättsam tolkning av temat ”terrorister-tar-över-vita-huset” och det känns befriande.
Jag tror att den lättsamma tolkningen också bidrog till att kemin mellan skådespelarna blev bra, det kändes som att alla de inblandade roligt ihop vilket lyfte skådespeleriet (även om det inte var några jätteinsatser rent skådespelarmässigt).

”White House Down” var dock både förutsägbar och rätt så tramsig. Men vill man bli underhållen, utan större krav på djup och symbolik, så funkar den här filmen. Channing Tatum får till och med in den rätta ”min-fina-kostym-har-skjutits-sönder-så-nu-går-jag-runt-i-slitet-vitt-linne – looken” (à la Die Hard) mot slutet =).

1183878 - WHITE HOUSE DOWN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *