Recension Runner Runner GG+ (inkl video)

Runner runner 1

Produktionsår 2013
Betyg GG+
Namn Runner Runner
Genre Thriller/Action
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Justin Timberlake, Ben Affleck och Gemma Arterton
Regissör Brad furman
Längd 1h 30min

Studenten Richie Furst bestämmer sig för att försöka spara ihop till den återstående skolavgiften genom att spela på onlinecasinon.
Till en början går allt som smort, men efter att ha mer än fördubblat sin vinst så förlorar han en dag allt mot en annan spelare. Richie upptäcker dock att han har blivit lurad och kontaktar onlinesidans skapare Ivan Block. Ivan är till en början väldigt tillmötesgående och erbjuder Richie ett extrajobb som plåster på såren. Richie accepterar jobberbjudandet men märker strax att det är mycket i företaget som inte sköts helt enligt lagen…
En film som börjar på rätt bra, men som sedan mynnar ut i så många små floder att det blir svårt att hålla koll på det som händer.

”Runner Runner” är regisserad av Brad Furman, som även regisserat ”The Take” och ”The Lincoln Lawyer” (den sistnämnda är enligt mig en riktigt bra film).

Ben Affleck, Justin Timberlake och Gemma Arterton gör alla tre riktigt bra skådespelarinsatser, även om Emma Artertons karaktär inte får så mycket utrymme i den här filmen, vilket är synd. Justin Timberlake passar bra som en ung och hungrig student som förblindas av möjligheten till snabba pengar och Ben Affleck övertygar som spelkungen Ivan Block.

Filmen börjar lovande, där inblickarna i ”gamblingvärden” engagerar mig som åskådare och jag fylls av en övertygelse om att filmen kommer bjuda mig på en spännande resa :).
Men efter ca 30 min. börjar det hela spåra ur. Filmen mynnar ut i en massa olika sidospår och huvudhandlingen tappas nånstans på vägen.

Sammanfattningsvis kan jag säga att filmen är 1h och 30min., men den känns lång och seg.
Synd, för temat är intressant, precis som den första halvtimmen av filmen.

Runner runner 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *