Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

DVD Recension The Man With the Iron Fists GG

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Man with the Iron fists 1

Produktionsår 2012
Betyg GG
Namn The Man With the Iron Fists
Genre Thriller
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Russel Crowe, RZA och Lucy Liu
Regissör RZA
Längd 1h 30min

Lejonklanen får i uppdrag att transportera en stor last guld från punkt A till B.
Men innan de hinner börja med uppdraget så lönnmördas deras ledare: Guldlejonet och det är inga mindre än hans två yngre bröder Silverlejonet och Bronslejonet som ligger bakom dådet.
Nu fäster alla sina blicka på den lilla byn där guldet ska hämtas och alla vill lägga vantarna på guldet. Alla utom Zen Yi vars enda mål är att hämnas sin bror Guldlejonet.
Storyn talar ju för sig själv…

RZA gör i och med ”The Man With the Iron Fists” sin regidebut. Han spelar även huvudrollen i ovannämnda film.

Hm, ok… Jag vill börja med att säga att jag vanligtvis brukar uppskatta ”Martial art-filmer”
Jag har tränat olika kampsporter sen jag var liten och kan verkligen tycka att filmer i den genren kan vara charmiga och ibland ganska bra.

Så blev det tyvärr inte här.
Bara när filmen började med ”Det var en gång” talet så kände jag att jag tappade intresset, att hålla isär Lejonbröderna, guldet och de olika klanerna blev helt enkelt tråkigt.
Både Russel Crowe och Lucy Liu är enligt mig bra skådespelare/skådespelerskor men i den här filmen kändes de bara som karikatyrer i flådiga kläder. Men den skådespelaren som drog ner allt till en alldeles egen nivå var RZA, det ville sig inte alls för honom och det kändes verkligen som att han inte passade in.

I den här filmen så slogs man huvudsakligen med svärd men det förekom även en del skjutvapen i form av pistoler och större kulsprutor som kändes lite westerninspirerat.
Detta var helt ok, jag kan verkligen uppskatta att man blandar tidsepoker lite som man vill. Men mitt i allt ihop så har vi en karaktär som, när han vill kan förvandla sin hud till en hård guldliknande metall…vad är det om??? En annan dam försökte döda honom när han sov genom att försiktigt förgifta honom med en spruta och givetvis så skiftade hans hud om till guld.
Det roliga var bara att när han inte var ”guldpläterad” så gick han runt i bar överkropp och den var full av tatueringar. Hur går det ihop???

Nja den här filmen var inte bra men jag ska inte sticka under stolen med att trots att skådespeleriet, manuset och effekterna var mindre bra så blev jag ändå underhållen. Ibland.
Så det blir en stadig 2:a.Man with the iron fists 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *