Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Recension Rush GGGG (inkl video)

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Film Title: Rush

Produktionsår 2013
Betyg GGGG
Namn Rush
Genre Drama
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Chris Hemsworth, Daniel Bruhl och Olivia Wild
Regissör Ron Howard
Längd 2h

Under större delen av 70-talet så var det framför allt två stycken Formel-1 förare som det stod mellan i Formel-1 VM: James Hunt och Niki Lauda.
De två var raka motsatser till varandra, James Hunt var den passionerade föraren som såg  faran som en trigger och som älskade att leva livet och fylla det med sprit, kvinnor och äventyr.
Niki Lauda var den analytiska, kalkylerande föraren som beräknade allt in i minsta detalj och inte lämnade någonting till slumpen.
”Rush” är den sanna historien om deras liv i och utanför förarsätet.
Bra film!

”A Beautiful Mind” och ”Apollo 13” är två filmer som är regisserade av Ron Howard som jag verkligen gillar.
Han har gjort så mycket mer bra, men allt får inte plats i den här korta recensionen.

Bara några minuter in i filmen så kände jag att detta var en väl genomarbetad film.
Anledningen till den känslan var att trots att jag inte kan ett jota om Formel-1 så blev jag direkt ”hooked” och jag triggades av bilarna/Ljudeffekterna och musiken. Då jag annars är totalt ointresserad av bilar (eller allt med hjul egentligen) så var detta en bedrift bara i sig 🙂
”Rush” fortsatte att fängsla och engagera längre in i filmen mycket på grund av Ron Howards talang att berätta en historia utan att fastna i det tekniska. Visst, det handlade om Formel-1, men det blev aldrig för komplicerat eller för uttjatat för att förstå trots min okunnighet i ämnet. Ett exempel där han tidigare lyckats med detta var i filmen ”Apollo 13”. Trots alla tekniska termer så tappade han aldrig tråden i den filmen heller.

Även skådespeleriet var bra och det var lite extra kul att se att Chris Hemsworth kan spela annat än Thor (även om karaktärerna är ganska lika :))
Även Daniel Bruhl var riktigt bra (känns som att det kan bli en oscarsnominering där?)

Nej det här var en film som kändes genomarbetad från början till slut när det gäller skådespeleri, regi och effekter och den känslan höl i sig nu när jag sett filmen en andra gång.
Den står stadigt på 4G:n

Förutom att det handlar om två bilar och två förare så är den inte lik ”Days of Thunder” vilket jag befarade när jag satte mig i biosalongen första gången 🙂

Rush 3

 

Bilden nedan är på Niki Laud och James Hunt.

Rush 5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *