DVD Recension Before Sunset GGG+

Before Sunset 2

Produktionsår 2004
Betyg GGG+
Namn Before Sunset
Genre Drama
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Ethan Hawke och Julie Delpy
Regissör Richard Linklater
Längd 1h 15min

Nio år har gått efter att Jessie och Celine träffades den där fantastiska kvällen/natten.
Nu återförenas de i Paris i samband med att Jessie åker runt i Europa för att marknadsföra sin nyskrivna bok. De spenderar resten av dagen tillsammans och pratar om vad som hände den dagen för nio år sedan, om vad som kunde ha hänt och om vad de känner för varandra just nu.
Inte alls lika bra som den första filmen.

Det är samma regissör (Richard Linklater) som i den föregående filmen (Before Sunrise).
Men här har även Ethan Hawke och Julie Delpy varit med och skrivit manuset tillsammans med Richard Linklater. Detta kändes som ett bra beslut eftersom att det känns som att ingen annan känner Jessie och Celine som de gör.

Filmen börjar bra och jag får samma upprymda känsla som jag fick i den första filmen.
Dialogen, skådespeleriet och alla de små detaljerna återfinnes i den här filmen och att karaktärerna också har blivit nio år äldre har man tagit i beräkning på ett trovärdigt vis.
Men efter ungefär en halvtimme hände något, dialogen och replikerna kändes inte alls så naturliga som de gjort tidigare och allting kändes lite mer ”trögflytande” än i ”Before Sunrise”

Sen så blev jag väldigt förvånad över att filmen var så kort, det kändes också lite som en miss.
Förstå mig rätt, den här filmen var bra. Stundtals så innehöll filmen samma kärleksfulla kemi som i den första filmen och skådespeleriet var fortfarande bra.
Men ”Before Sunset” kändes inte riktigt lika naturlig som den första filmen. Detta tror jag kan bero lite på filmens längd.
Om jag sett filmen nio efter att jag sett den första filmen och inte dagen därpå så kanske jag hade haft en annan uppfattning, men nu såhär ”sida vid sida” så hamnade den här filmen på en klar andraplats.
Det blir ändå ett starkt G.Before Sunset 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *