DVD Recension Arlington Road GGG+

Arlington road 3

Produktionsår 1999
Betyg GGG+
Namn Arlington Road
Genre Thriller
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Jeff Bridges, Tim Robbins och Joan Cusack
Regissör Mark Pellington
Längd 2h

En professor som undervisar på universitetet och hans flickvän kommer p.g.a en dramatisk händelse i kontakt med en grannfamilj.
På ytan verkar allt vara helt i sin ordning men allteftersom tiden går så upptäcker men att ingenting kunde vara längre från sanningen…
Iden får en stark 4:a men utförandet får en svag trea…

Mark Pellington har regisserat den här filmen och han har även regisserat filmer som ”The Mothman” och ”I Melt With You”. ”Arlington Road” är däremot den första filmen jag ser som är regisserad av Mark Pellington.

När jag tittar på DVD-omslaget och läser synopsisen så känns den här filmen ganska trist.
Men såhär i efterhand kan jag säga att filmen innehöll en del överraskningar som verkligen lyfte filmen till en helt annan division än ”ganska trist”.
Det största problemet för mig med filmen är årgången. Filmen är från 1999 och det märks både när jag lyssnar på musiken och effekterna men framför allt när det gäller skådespeleriet.
Alla skådisar är grymma men just i den här filmen så känns det som att de spelar över en aning. Absolut inte så att de blir karikatyrer men så pass mycket att det stundtals känns ganska onaturligt.

Däremot så är den här thrillern till skillnad från många andra ganska unik. Den innehåller en del vändningar och spårar inte ur sådär fantastiskt som så många andra thrillers tenderar att göra när man försöker tvinga fram en upplösning. Här känns slutet genomtänkt och faktiskt ganska originellt. Men tyvärr så räcker detta endast till att ge filmen ett starkt godkänt då filmens andra ovannämnda svagheter dominerade alltför ofta.

Om jag hade sett filmen när den kom är jag helt övertygad om att jag skulle gett den en rungande femma, Men nu kändes det som att förpackningens bäst-före-datum gått ut sedan länge tyvärr.ARLINGRD-CTIT-AR50R

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *