Recension Diana GG (inkl video)

Diana 2

Produktionsår 2013
Betyg GG
Namn Diana
Genre Drama
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Naomi Watts, Naveen Andrews och Douglas Hodge
Regissör Oliver Hirschbiegel
Längd 1h 55min

Diana Spencer (Lady Di) åker till sjukhuset för att hälsa på sin sjuke far.
Där träffar hon Dr. Hasnat Khan och de två fattar genast tycker för varandra.
Då filmen fokuserar mest på Dianas relation med Hasnat Khan och inte på så mycket annat så kändes detta tyvärr som en ganska tradig kärlekshistoria…

”Diana” är regisserad av Oliver Hirschbiegel som även regisserat filmer som ”Der Untergang” och ”The Invasion”

Först och främst vill jag bara säga att jag gillar filmbiografier ”The Iron Lady” tyckte jag var helt ok och nu för inte så längesen såg jag ”Mitt liv med Liberace” som jag tyckte var väldigt bra.

Problemet med den här filmen var att man fokuserat på fel grejer. Diana var engagerad i många viktiga politiska frågor och hon var en av världens mest uppmärksammade personer. Trots detta så har man till största delen valt att fokusera på hennes relation med Hasnat Khan och de sista åren av hennes liv, vilket jag tycker kändes som den fundamentala missen i filmen.
I en intervju så säger Naomi själv att man har fått gissa ganska friskt  vad som hände mellan Hasnat och Diana eftersom en stor del av konversationerna skedde ”bakom stängda dörrar”. Detta gjorde i sin tur att manuset blev ganska tråkigt och förutsägbart och filmen kändes mer som en romantisk dramafilm om egentligen vem som helst.

Samtliga skådisar gjorde så gott de kunde och jag kan tänka mig att Naomi Watts (som jag tycker är en riktigt bra skådespelerska) verkligen har studerat gamla filmer/foton på Diana för att göra karaktären rättvisa.
Men tyvärr kändes detta som ett romantiskt och ganska tråkigt drama om vilka som helst. När jag tänker på t.e.x ”The Iron Lady” och ”Frost/Nixon” så känns det som att det ligger rätt i tiden att göra en film om Diana men inte med det här upplägget.

Diana 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *