Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Recension Gravity GGGG (inkl video)

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Gravity 2

 

Produktionsår 2013
Betyg GGGG
Namn Gravity
Genre Thriller
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Sandra Bullock och George Clooney
Regissör Alfonso Cuarón
Längd 1h 30min

Astronauten Matt Kowalski och Ingenjören Ryan Stone försöker att reparera en rymdstation. P.g.a en rad olika händelser så hamnar de sig i en situation helt ensamma i rymden…utan rymdfärjan…utan radiokontakt med Houston…
Visuellt sett har jag inte sett något liknande…

Alfonso Cuarón har regisserat en del bra filmer, men för mig kommer han alltid att vara mannen som drog Harry Potter-filmerna mer åt vuxenhållet genom att regissera ”Harry Potter: Fången från Azkaban” som jag tycker är den bästa av samtliga Harry-filmerna.

Den här filmen kom igång mer eller mindre direkt och jag förbryllades redan från start av det fantastiska fotot i filmen. Jag tog inte exakt tid, men det kändes som att det går 10-15 minuter innan man klippte med kameran för första gången! Scenerna var väldigt välgjorda och jag fick verkligen känslan av att karaktärerna var tyngdlösa i rymden med allt vad det innebär. Även ljudet var väldigt genomtänkt, ofta så hörde man bara det som karaktärerna hörde i sina hjälmar så som andetag, och radiokonversationen. Detta varvas med fina stråkarr och synthar som verkligen kändes space:iga.

Oavsett hur välgjort allt var så kändes historien väldigt enkel. Detta är ju ingen nackdel i sig men det kändes som att manuset och dialogen blev lidande. Dialogen mellan karaktärerna blev ibland ganska sliskig och den kändes ibland rätt tunn och tyvärr följde resten av filmen efter i det spåret sakta men säkert.
George Clooney och Sandra Bullock (framför allt Sandra Bullock) var väldigt bra i den här filmen och det kändes verkligen som att de spelade vanliga människor.

På grund av filmens ibland lite för sentimentala sida och det stundtals halvtrista manuset så får filmen en fyra. Men om manuset hade varit lika bra som affekterna, skådespeleriet och musiken så hade filmen fått en tia på min femgradiga skala!

Gravity 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *