Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Recension JOBS GGG- (inkl video)

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

_DSC4157.NEF

 

Produktionsår 2013
Betyg GGG-
Namn JOBS
Genre Drama
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Ashton Kutcher, Dermot Mulroney och Josh Gad.
Regissör Joshua Michael Stern
Längd 2h 5min

Steve Jobs bestämmer sig för att starta ett datorföretag med sin polare Steve Wozniak.
De är unga, smarta och har inget att förlora.
Företaget döps till:
Apple Computers…
En film som var lite av en besvikelse.

Den här filmen är regisserad av regissören Joshua Michael Stern och han har tidigare regisserat ”Neverwas” och ”Swing Vote” (två filmer som jag inte har hört talas om tidigare).

Nedan följer en beskrivning av de tre första minuterna i filmen, så vill du inte veta hur filmen börjar, sluta läs nu 🙂 !
Året är 2001 och Steve Jobs presenterar den revolutionerande Ipoden. Det blir möjligt att ha ”X-antal tusen låtar i fickan”.
Efter det hoppar handlingen tillbaks till mitten av 70-talet och arbetar sig sedan sakta men säkert framåt mot nutid.

Jag tyckte att det här var en film med många brister.
För det första så kändes det som att man gjorde mer reklam för produkterna som Jobs skapade, hellre än att berätta om hur själva skapandet gick till, och det känns som en missJag hade gärna velat få veta mer om uppkomsten av de karakteristiska Apple-produkterna som höjde bolaget till skyarna efter dippen i mitten på 90-talet.
Sen tycker jag att det är ett konstigt val, att man i öppningsscenen (beskriven ovan) väljer att belysa just Ipoden. Jag personligen upplever inte att det är den revolutionerande produkt som främst förknippas med företagets framgång… Det skulle känts mer logiskt för mig om fokus istället lagts på t.ex. Iphonen. Men kanske var det så att det var just Ipoden som fick Apple på rätsida igen?
Det känns också oklart i vilken mån det som visades i filmen var helt verklighetstroget, t.ex. gällande börsnoteringar och de ekonomiska upp-och-nergångar som Apple Computers drabbades av.

En annan tråkig sak gällande upplägget, var att många trådar som planterades in aldrig följdes upp. Huvudkaraktären framställdes t.ex i stor utsträckning som en ganska osympatisk och oempatisk person och kanske var han också det, men då hade det varit intressant att få veta mer om hur de konflikter som uppkommer i och med detta, sedan löses upp. Men man lägger även stort fokus på att Steve Jobs var en sann perfektionist och en man med en alldeles unik vision!

Alla skådespelare var bra och Ashton Kutcher passade helt ok som Steve Jobs.
Jag gillade även den smäktande musiken =)!

Frågan för dagen är dock:
Skulle Steve Jobs godkänt den här filmen om han sett den?

Jag tror inte det.

Jobs 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *