DVD recension The Blind Side GGGG-

The Blind Side 2

Produktionsår 2009
Betyg GGGG-
Namn The Blind Side
Genre Drama
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Sandra Bullock, Quinton Aaron och Lily Collins
Regissör John Lee Hancock
Längd 2h 5min

Den 16 åriga Michael Oher har flyttats från fosterhem till fosterhem, hans mamma är drogmissbrukare och han har ingen kontakt med någon annan anhörig.
Nu så har han, trots att han är hemlös äntligen kommit in på en väldigt fin skola.
Leigh Anne Tuohy är en kvinna som är inblandad i de flesta av skolans instanser och en kväll så låter hon Michael bo hos sig och sin familj, ett val som kom att förändra allas liv. Allra mest Michaels.
En film som är baserad på en sann historia.Om jag nu ska se alla Sandra Bullocks filmer så är ju filmen som gav henne en Oscar ett måste!
Filmen är regisserad av John Lee Hanckock som bl.a har regisserat ”The Alamo” och den  kommande filmen ”Saving Mr. Banks”.

Som jag har skrivit tidigare så är jag väldigt svag för filmer som bygger på sanna historier.
Den här filmen var väldigt fin (kanske lite för fin :)) men det gör inget då den ändå kändes välgjord.
Det som jag också gillade med filmen var att trots att den var fin och söt/sliskig, så tog den upp frågor som inte nödvändigtvis var till familjen Tuohys fördel och bara det gjorde att ”The Blind Side” kändes trovärdig (trots allt det söta) .

Så hur var skådespeleriet då?
Jag tyckte att det var bra från alla parter. Om jag ska fokusera på Sandra Bullock så tyckte jag att hon var trovärdig. Just hur Leigh Anne så sakta men säkert påverkades av Michael Oher fick Sandra Bullock fram på ett ypperligt vis. Efter att ha sett åtskilliga intervjuer där Sandra Bullock beskrivit hennes möten med Leigh Anne så kändes det även som att hon var trogen den riktiga Leigh Anne.

Detta var en lite smörig film men med bra skådespeleri och intressanta karaktärer/livsöden.The Blind Side 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *