Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Recension The Counselor GG (inkl video)

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

The Counselor 2

 

Produktionsår 2013
Betyg GG
Namn The Counselor
Genre Action
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Michael Fassbender, Penelope Cruz och Cameron Diaz
Regissör Ridley Scott
Längd 2h

En advokat tar sig vatten över huvudet när han bestämmer sig för att delta i en högst olaglig drogsmugglingsoperation…
Alla förutsättningar att bli en bra film.
Det blev den inte…

Regissören Ridley Scott behöver ingen närmare presentation. Tidigare har han regisserat filmer som ”Alien”, ”Gladiator” och ”Robin Hood”.
Manuset till ”The Counselor” skrevs av Cormac McCarthy som kanske är mest känd för att ha skrivit boken ”No Country for old men” som sedan blev en oscarsbelönad film.

Det absolut största problemet ligger i en del av texten ovan. Manuset var riktigt dåligt! Att Cormac McCarthy kan skriva böcker har jag ingen aning om, men att skriva filmmanus var inte hans starka sida.
Man kom liksom aldrig till kritan i den här filmen utan när en fråga ställdes i filmen som krävde ett rakt och tydligt svar fick man ofta något ordspråk eller talesätt till svar, som oftast som alltid uppfattades som obegripligt. Det var inte bara de stora rollerna som hade den här typen av haranger, utan även en del små roller fick hålla låda och prata om vad som var ”betydande i en värld som denna” och det blev helt olidligt.

Det var så synd med en så klockren rollista/regissör att filmen föll på detta.
Skådespeleriet var helt ok och det kändes verkligen inte som att de kunde göra mer än vad de gjorde för att lyfta filmen. I övrigt så kändes filmen en aningen händelselös, en känsla som blev så mycket tydligare när dialogen inte fungerade som den skulle.

Filmen får ett klart underkänt vilket känns som ett rent slöseri med talanger då filmen hade sån otrolig potential att bli bra…

The Counselor 3

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *