Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

DVD Recension Green Zone GGGG-

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Green Zone 1

Produktionsår 2010
Betyg GGGG-
Namn Green Zone
Genre Thriller/Action
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Matt Damon, Jason Isaacs och Igal Naor
Regissör Paul Greengrass
Längd 1h 50min

Den amerikanska marinsoldaten Miller beslutar sig, efter en rad misslyckade uppdrag för att själv ta reda på varför hans grupp misslyckats med sina operationer. 
Det visar sig att den felaktiga informationen som delats ut kommit från högsta ort och Miller inser snart att han är ute på väldigt djupt vatten.
Att han och hans grupp marinsoldater är i Irak och letar massförstörelsevapen gör det inte lättare…
En spännande film som kändes välgjord.

Efter att ha sett ”Captain Phillips” var jag rätt förväntansfull när jag stoppade in ”Green Zone” i DVD-spelaren, en film som även den är regisserad av Paul Greengrass.

Litegrann så kändes den här filmen som ”Bourne goes to Irak” men är det negativt? Svaret är nej 🙂

Den här filmen var väldigt spännande och jag drogs snabbt in i handlingen. Skådespeleriet var riktigt bra och det var roligt att se Matt Damon och Jason Isaacs i den här typen av film.
”Green Zone” tar upp ett ganska känsligt och komplicerat ämne men trots detta så blev aldrig historien för komplicerad, utan filmen höll ett lagom tempo på alla plan.
Allting i filmen kändes välregisserat, som allt annat jag sett som varit regisserat av Paul Greengrass (förutom ”Captain Phillips” så har han bl.a regisserat ”The Bourne Supremacy” och ”The Bourne Ultimatum”).

Varför får då inte filmen full pott?
Jo, för att på grund av att jag tidigt vaggades in i Paul Greengrass-land i en film med Matt/Mourne i huvudrollen så kändes filmen lite förutsägbar. Jag vet inte alls hur pass trogen sanningen ”Green Zone” är, men på grund av Matt Damon/Paul Greengrass-grejen så kändes det hela tiden som en fiktiv action/thrillerhistoria.

En spännande och välgjord fiktiv historia!Green ZOne 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *