Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Recension Lovelace GGG+ (inkl video)

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

LoveLace 1

 

Produktionsår 2013
Betyg GGG+
Namn Lovelace
Genre Drama
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Amanda Seyfried, Peter Sarsgaard och Sharon Stone
Regissör Rob Epstein och Jeffrey Friedman
Längd 1h 33min

Linda Boreman träffar Chucky, en ung och trevlig man och tillsammans beslutar de sig för att ge sig in i porrindustrin. De gifter sig tidigt och allt verkar helt perfekt. Men bakom skratten och kärleken gömmer sig en hemsk sanning.
En film som verkligen hade kunnat ta ut svängarna mer än vad den gjorde.

”Lovelace” är regisserad av regissörerna Rob Epstein och Jeffrey Friedman som tidigare regisserat ”Howl” och ”The Celluloid Closet” tillsammans.

Den här filmen handlar om Linda Boreman (Lovelace) och är baserad på verkliga händelser. Lovelace blev väldigt uppmärksammad under 70-talet p.g.a porrfilmen ”Långt ner i halsen” som blev en enorm succé i porrvärlden.
Hur trogen ”Lovelace” är verkligheten vet jag inte, men av vad jag läst och hört andra berätta om henne och hennes anhöriga så känns det tyvärr som att Lindas tillvaro var mer horribel än vad filmen visar. Anledningen till att man har ”tonat ner” hemskheterna och kastat om händelseförloppet lite kanske är för att filmen ska nå ut till en bredare publik (?), jag vet inte. Oavsett så tror jag att det är svårt att göra en film om ett livsöde som Lindas där det finns så många olika versioner av sanningen, vi har Lindas version (i bokform) Chucks version (hennes ex-man) och sanningen.

För mig som inte läst Lindas bok ”Ordeal” och som inte är så insatt i vad som hände henne så fungerade filmen bra.
För det första så gillade jag att man lagt på ett filter så det såg ut som att det verkligen var en gammal film och detta är något jag ofta anmärkt på i filmer som ska skildra t.e.x 60 eller 70 tal.
För det andra så gillade jag skådespelarinsatserna, alla var bra och det var kul att det var så mänga kända namn som även spelade de mindre rollerna.
Sen så tycker jag att filmen berättades på ett vis som verkligen fick fram två olika sidor av historien. Först så får man se en snutt av karaktärernas liv, sen så klipper man och ”börjar om” men visar vad som sades innan, eller lite efter den första skildringen vilket ibland satte relationerna och karaktärerna i helt annan dager.

Problemet med filmen var att den var lite kort och att man ändå försökt trycka in så mycket i filmen. Personligen tycker jag att man skulle gjort den lite längre och även stannat upp och fokuserat mer på antingen Lindas uppväxt eller relationen med hennes man Chucky.

Men filmen var ändå bra och underhållande så det blir ett starkt G.

Vem tror ni att James Franco spelar?
(Den översta bilden)

Lovelace 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *